Gila! Gara-gara Berbalah Di Twitter, 4 Individu Sanggup ‘Gegar Pagar’ Rumah Keluarga Orang Tengah Malam!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Membawang, keyboard warrior di media sosial ni memang dah dianggap perkara common dalam negara kita. Perbuatan yang menjerumus kearah cyber bully ini memang susah dikawal.

Boleh dikatakan dah jadi semakin teruk sampai ada yang sanggup terjah rumah orang dek kerana perbalahan di alam maya. Nampaknya kes macam ni dah makin melampau!

Hanya disebabkan ‘bergaduh’ di Twitter ada yang samapai sanggup ke rumah semata-mata nak tunjuk berani.

 

Serbu rumah family orang semalam sebab isu Twitter..masuk tempat orang sergah sana sini.

 

Berdasarkan perkongsian pengguna Twitter ini, kejadian berlaku di perak semalam. Difahamkan, satu page Twitter yang terkenal dengan ‘kelantangan’ mereka dalam membendung isu-isu negatif di sekitar Ipoh Perak diam membisu.

Sebab apa? Menurut pengguna akaun @injangNation ini, individu yang buat perkara buruk itu adalah admin kepada page tu sendiri.

 

“Budak hampa sampai serbu rumah orang buat perangai samseng kampung ni?”

Menurut fahaman admin, individu yang ‘diserang’ itu seorang tweet famous, mungkin itulah maklumat senang diperoleh sampai mampu mendapat lokasi rumah.

Lebih keterlaluan lagi, individu yang nak serang ni siap boleh dapat adik kepada tweet famous tersebut! Desak tak bagi balik selagi tak tunjukkan lokasi rumah.

 

“Datang gegar rumah orang tengah-tengah malam, siap pegang adik kawan tu lg tak bg balik selagi tak tunjuk rumah katanya”

“Ni tweet-tweet semalam sebelum acc locked dan ada tweet yg deleted. Kata paling pailang? Awat delete? Awat lock? Dunia harus tahu samseng terbesar malaysia ni datang gegar rumah orang tengah-tengah malam, siap pegang adik kawan tu lg tak bg balik selagi tak tunjuk rumah katanya”

 

Tambahnya @InjangNation pemuda yang emnyerang tu tak nak mengaku bahawa dirinya merupakan admin page tersebut. Bahkan admin page tersebut pun kata tak kenal identiti pemuda ni.

Tapi, dia ada berikan beberapa petunjuk bahawa si penyerang tu kemungkinan besar adalah admin tersebut.

 

Dia bukan admin acc bodo tu, no problem la, maybe baju tu kebetulan, and kebetulan jugak dok bersembang sesama depa kat FB semua ni kebetulan la ni”

 

“Ya la cari la semua orang cari, bradernya, satu malaysia nak cari”

Alamak! Dia pula kena cari lepas ni, harap kita kalau nak zahirkan pendapat pun settlekan lah dengan cara baik. Tak perlu nak meleret yang hanya mendatangkan pecah belah antara kita je.

 

Baca : Complain Servis Teruk Di Messenger FB, Staff Pawagam ‘Serang’ Balik Ibu Wanita Ini Guna Akaun Peribadi!

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.