in

“Dah tak ada hijab” – Cuak Nampak Roadblock JPJ, Lelaki Ini Kelam-kabut Cabut Tinted Gelap

2Jpj E1658624944214

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) ada mengeluarkan garis panduan berkenaan penggunaan cermin gelap kenderaan kepada umum. Peratusan gelap sepenuhnya hanya dibenarkan kepada cermin sisi bahagian belakang, manakala untuk cermin sisi bahagian depan, hanya peratusan tertentu yang dibenarkan.



Cakap pasal tinted gelap ni, korang mesti risau kalau nampak roadblock JPJ bila tengah memandu kan. Ya lah sebab kita tak tahu dia nak periksa apa, tapi kalau tinted kereta ikut spesifikasi JPJ, jangan takut lah. Kalau takut, jadi kelam-kabut macam lelaki dalam video yang dikongsikan menerusi TikTok nashnina ini.

@nashnina

ada jpj gais😂😂#fypシ

♬ nhạc nền – FUNNY

Dah tak ada hijab

Aduh, kelakar sampai sakit perut min tengok abang kita dalam video tu kelam-kabut cabut tinted.

Screenshot 2022 06 19 At 2.30.43 Pm

Kalau tinted yang pasang sendiri murah-murah takpa nak cabut macam ni. Kena tinted yang pasang kat kedai sampai seribu lebih tu mau nangis.

Screenshot 2022 06 19 At 2.30.55 Pm

Hijab kereta terbuka dan terus jadi akuarium. Lebih baik akuarium daripada kena saman sebenarnya.

Screenshot 2022 06 19 At 2.31.11 Pm

Betul, kadang-kadang kita tak tahu operasi apa yang JPJ tengah buat sampai kena ada roadblock. Rupanya check benda lain, tinted dia bagi lepas je.

Screenshot 2022 06 19 At 2.32.00 Pm

Nampak gaya macam dah pernah buat banyak kali. Itu pasal laju je koyak. Sambil drive pulak tu.

Screenshot 2022 06 19 At 2.32.14 Pm

Kalau dah dapat notis arahan untuk periksa habis sekali benda lain yang kita tak risau pun sangkut. Mungkin abang kita dalam video tu berpegang kepada prinsip ‘better save than sorry’.

Baca: Gadis ‘Struggle’ Ujian Titi Lesen Motosikal, Netizen Kongsi Pengalaman Cara Nak Lepas

3Moto

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.