“Dah periksa banyak kali tapi.. “- Video Roller Coaster Terkeluar Dari Landasan Sampai Penumpang Terpelanting

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bila lihat insiden macam ni rasa was-was pula nak bawa anak-anak ke taman tema bila lihat insiden-insiden begini belaku.

Sebelum ni berlaku di India dimana ada satu ride ni patah masa tengah bergayut, kali ini tersasar dari trek  masa tengah laju sampai penumpang terpelanting.

 

3 cedera, 6 dikejarkan ke hospital

Seramai 3 orang mengalami kecederaan dalam kemalangan yang berlaku di Brazil itu. Ketika orang ramai sedang berseronok, ketika nak selekoh, roller coaster tu tiba-tiba tersasar daripada landasan dan menyebabkan ramai penumpang terpelanting.

Tahap kelajuan yang tak menentu merupakan punca mereka terjatuh dan terkeluar daripada landasan tu. Kejadian ini sempat dirakamkan oleh orang awam yang sedang melihat dari bawah.

Menerusi World Of Buzz, 3 orang yang mengalami kecederaan teruk dan 6 orang telah dikejarkan ke hospital untuk mendapatkan rawatan.

Menerusi The Sun, pemeriksaan keselamatan telah pun dilakukan oleh pihak-pihak yang berkuasa dari negara tersebut.

Pemilik permainan tersebut menegaskan yang ia…

“Telah diperiksa dengan kerap dan diuji setiap hari sebelum dilacarkan kepada orang ramai”

Scary lah! Pemeriksaan keselamatan dah dibuat tapi masih lagi jadi macam ni. Rasa fobia pula nak naik roller coaster

 

Baca : “Sumpah taknak naik lagi” – ‘Ride’ Taman Tema Terputus Dua Sampai Orang Terpelanting Masa Tengah Bergayut

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.