“Sumpah taknak naik lagi” – ‘Ride’ Taman Tema Terputus Dua Sampai Orang Terpelanting Masa Tengah Bergayut

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:“Sumpah taknak naik lagi” – ‘Ride’ Taman Tema Terputus Dua Sampai Orang Terpelanting Masa Tengah Bergayut

 
 
00:00 /
 
1X

Allahuakbar! Ngerinya tengok apa yang berlaku ni.

Sebuah taman tema popular di Bandaraya India Barat Ahmedabad, patah masa baru nak bergayut. Kejadian itu viral di Twitter apabila video kejadian mengerikan itu dirakamkan oleh pengunjung di taman tersebut.

 

2 Maut

Menurut Time.com, buat masa ini 2 orang maut dan 29 yang lain cedera di Taman Kankaria itu. Dalam video tersebut, kelihatan ride itu patah ketika ia baru beberapa kali bergayut.

Malah, ada orang terpelanting semasa batang itu patah sebelum ia terputus dan jatuh ketanah.

Bagaimanapun paip patah itu adalah satu perkara yang patut disiasat oleh Makmal Sains Forensik.” – Ketua Pegawai Kanan Perbandaran Ahmedabad M. F. Dastoor

Pesuruhjaya Perbandaran Ahmedabad Vijay Nehra memberitahu bahawa dia telah mengarahkan pihak polis untuk memulakan siasatan jenayah untuk menentukan punca kemalangan tersebut.

 

Sumpah tak nak naik lagi – Netizen

Lebih dari 6,000 netizen dari beberapa negara termasuklah Malaysia retweets video kejadian mengerikan itu. Rata-rata panik dan trauma bila melihat apa yang berlaku.

 

Baca : “Weh ngerinya!” – Netizen Terkejut Kipas Jatuh Kepala Jururawat Semasa Berkerja

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?