“Comeon guys, dah 2020. Phone biasa still boleh dapat gambar lawa” – Untuk ‘Beginner’, Boleh Guna Apps Ni Buat Gambar Korang Awesome

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Majoriti orang zaman sekarang mesti nak gambar nampak lawa kan. Tapi, sesetengah individu rasa kalau nak ada gambar lawa mesti kena ada handphone mahal ataupun gambar yang nampak nice kan ? Kini, tidak lagi. Orang yang guna handphone biasa je pun boleh dapat gambar awesome macam yang dikongsikan oleh seorang pengguna twitter ini.

Menurut Hazzim, dia telah berkongsi di laman twitternya mengenai apps untuk mendapatkan gambar yang lawa dan awesome hanya daripada telefon bimbit. Dia berkongsi sebanyak 3 apps kepada sesiapa je yang masih beginner dalam editting gambar. Bagus eh dia ni, tak kedekut ilmu.   

Antaranya ialah Adobe Lightroom, Snapseed dan Phonto. Tambahnya lagi, kesemua apps ni dah jadi bestfriendnye kalau nak edit gambar

“3 apps ni kira bestfriend aku jugaklah”

Menerusi thread yang dikongsikan di twitter miliknya, dia memberitahu satu persatu bagaimana cara untuk menggunakan apps tersebut . Wahh, memang detail sungguh dia share ni. 

Rata-rata pengguna twitter yang lain turut memberikan respon yang positif dan tak menafikan yang kesemua apps tersebut boleh buat gambar nampak lawa.

So, sape-sape yang baru nak belajar edit gambar boleh lah try guna apps ni. Mana tau gambar korang memang betul-betul nampak awesome

Baca : “Takde kepala betul baru tahu” – Konon Berfikir Luar Kotak, Gambar Raya Pelajar Ni Terima Kecaman Netizen

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Rofiie

Penggemar makanan pedas, senang cerita tak pedas tak makan. Lagi selesa pakai sneakers daripada heels