“Bodohnya buat macam ni” – Masuk Challenge Makan Megi Pedas Campur Durian, Teruk Sampai Kena Panggil Ambulan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Zaman sekarang semua berlumba-lumba nak cuba bila ada apa-apa challenge terbaru dekat internet. Paling famous, challenge makan megi extra pedas. Rasanya kalau buka Youtube ke atau mana-mana media sosial mesti bersepah video pasal challenge makan pedas, makanan pelik atau macam-macam lagilah.

Terbaru, penyanyi Ara Johari pun ada join challenge makan megi extra pedas tapi bezanya dengan video yang lain, kali ni dorang campurkan dengan DURIAN!

Sumber: Instagram

Ara sendiri ada upload snippet video yang dorang shoot masa challenge tu. Dalam video, boleh nampak salah seorang peserta gaul durian dengan megi pedas tu. Lepas tu ada tunjuk 4 peserta termasuk Ara mulakan challenge tu. Sementara yang lain boleh telan megi campur durian tu, tapi Ara pula sebaliknya rasa nak termuntah.

Sumber: Instagram

Yes, memang betul-betul Ara muntah! Nampak teruk juga sebab Ara macam tanggung sakit dan terpaksa bangun beredar ke tepi.

Tak lama lepas tu, mereka terpaksa call ambulan sebab keadaan Ara yang agak teruk. Difahamkan, video challenge tu akan keluar di Youtube channel malam ini. So, Ara minta semua peminat dia stay tuned.

Sumber: Instagram

Ramai netizen persoal dengan combination makanan tu, yela durian selalunya orang makan macam tu je. Tapi dorang boleh campur dengan makanan lain, megi pedas pula tu. Nabila Huda pun sempat komen sound ‘setepek’ pasal isu spicy food challenge macam ni.

Sumber: Instagram

Tapi, pihak yang menjemput Ara untuk sertai challenge tu dah pun tampil buat permohonan maaf secara terbuka dekat Instagram dorang. Rupa-rupanya, ketika dorang buat rakaman tu memang Ara sendiri pun bukan dalam keadaan kesihatan yang baik.

Sumber: Instagram

Ara sebenarnya mempunyai masalah gastrik tetapi difahamkan pihak mereka tidak dimaklumkan tentang isu tersebut. Semuanya dah selesai dan tiada isu atau perselisihan antara Ara dan pihak dorang.

Tonton video di bawah: 

Korang jangan buat benda macam ni, kalau nak buat do it at your own risk!

Baca: “Jangan buat makanan jadi jijik boleh tak?!” – Sebab Trend Boba Tea, Ada Yang Buat Nasi & Maggi Goreng Boba

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!