in

“Bodoh yang tak boleh diubat” – Wanita Tinggalkan Nota Kutuk Pemandu Ni Parking Senget Padahal….

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Cakap aiang pandang-pandang,


Ada kes di Singapura ni pasal seorang wanita pergi tinggalkan nota dengan kata-kata yang berbaur sarkastik kepada seorang pemandu ni, dia boleh tuduh pemandu tersebut parking kereta tak betul.

Kalau diperhatikan memang dia parking senget tapi masih lagi dalam kotak tau! Nota yang ditinggalkan dekat satu parking di lokasi Marina Bay Sands ni diselitkan di keretanya dengan ayat begini:

 

Saya rasa awak kena belajar macam mana nak park kereta elok-elok, lebih-lebih lagi dekat tempat-tempat yang ada ruang parkir terhad macam ni. Terima kasih!”

Kalau korang perhatikan elok-elok kat mana wanita ni parking kereta dia, menurut sumber Mothership.sg, tempat yang dia parking tu memang ruang dia terhad, jadi dikatakan tempat tu bukan tempat parking pun.

Wow! Nampak dah kepintaran dia, pergi sound orang parking sebab dia susah nak parking kat tempat yang tak betul.

Tapi tanpa disedari perbuatan dia tu makan diri sendiri. Pemandu tersebut muat naik gambar wanita tu menggunakan dash cam dari kereta dia dan kongsikan dekat satu laman Facebook ni sampai emraih lebih daripada 1,000 perkongsian.

 

Stereotaip pemandu wanita – Netizen

 

“Bodoh yang tak boleh nak di ubat”

Kalau nak senang naik je lah public transport. tak payah lah susah-susah nak cari parking.

 

Baca : “Jangan jadi bodoh!” – Ramai Lelaki Pancing ‘Awek Gomen’ Untuk Jadikan Isteri Sebab Senang Dapat Loan?

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.