in

“Bila tunjuk kiblat, dia pusing kiblat arah lain” – Isteri Buntu Sikap Pelik Suami Solat Bertentangan Kiblat, Netizen Syak Sebenarnya…

Mata

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Dah banyak dah nasihat yang kita dengar mengenai perkahwinan. Salah satu darinya ialah selidik dulu latar belakang pasangan tak kira bakal suami atau isteri sebelum ke langkah seterusnya.



Tapi itulah dia, kadang-kadang kita sangka kita dah kenal 100% tentang pasangan kita dan keluarganya, rupa-rupanya tak sangka pulak ada benda yang tertinggal! Menerusi perkongsian di Facebook Kisah Rumah Tangga, seorang isteri curiga dengan cara suami dan mertuanya amalkan ajaran agama Islam.  

 

“Mereka sekeluarga tidak solat… malah kalau solat pun kiblat mereka arah lain dari rumah-rumah sekitar situ” 

Menurut confessor, apa yang pelik dengan suami dan keluarga mertuanya ialah seluruh keluarga tersebut tidak solat dan kalau solat pun kiblatnya bertentangan dari kiblat asal. Allah… macam sesat je admin rasa ni! 

Solat
sumber: facebook

 

“Suami TT (pengadu) ni rasanya orang matahari, susah kita nak tahu sebab orang matahari ni sama macam kita” 

Curious dengan cerita pengadu kat atas ni, admin pun mulalah selidik dengan membaca komen netizen. Rata-rata memberitahu yang mereka pernah jumpa orang macam suami pengadu ni dan perangai individu ni boleh disamakan dengan penganut agama Matahari. Whuuut! 

Sesat
sumber: facebook

Ini pula antara latar belakang penganut ajaran sesat ni yang diceritakan di ruang komen. Baca boleh tapi jangan pula 100% percaya ye.

1 1

2

3

4

5
sumber: facebook

 

“Masalahnya sekarang ni, sah tak perkahwinan tu?” 

Ramai juga di antara netizen yang mempersoalkan status perkahwinan pengadu dan suaminya. Yalah kalau betul suaminya penganut ajaran sesat, ini bermakna perkahwinan pengadu ni mungkin tak sahlah kan? Tapi ada juga yang beri pendapat bernas buat mangsa.

Cerai
sumber: facebook

Memang agak scary jugaklah bila baca komen-komen dan cerita confessor ni mengenai suami dan mertuanya. Tapi apa-apapun rujuklah pejabat agama untuk tindakan selanjutnya. Semoga kita semua dipelihara daripada terjerumus ke arah kesesatan. Amin! 

Baca: Ajaran Sesat Dakwa Nabi Muhammad Seorang Perempuan

Ubuu

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.