in

“Biar saya cium kaki ibu” – Video Pengasuh Menangis & Merayu Lepas Kantoi Letak Ubat Tidur Dalam Susu Bayi

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Isu mengenai pengasuh menganiaya anak jagaan ini bukan lagi satu perkara baru, tapi tak sangka pula pengasuh yang ini tergamak masukkan dadah dalam susu anak majikan. Kurang ajar!


Alasannya tak munasabah langsung! 

 

Saya dah anggap dia ni pengasuh paling bagus daripada sebelumnya sampai ketahap saya minta pendapatnya berkenaan dengan hal-hal rumah tangga kami. “

Si pelaku ni baru je kerja 3 bulan jadi pengasuh anak-anak Vierza Belinna. Menurut sumber, Vierza menjelaskan selama ini tugasnya sebagai pengasuh anak dan pembantu rumah elok sahaja.

Tapi masalah mula timbul apabila pengasuh yang dikenali sebagai Ju mula langgar peraturan yang Vierza dan suaminya telah tetapkan dimana  Ju dilarang bawa anak mereka keluar rumah.

Ju perbawa anak-anak mereka ke rumah Ju yang tidak jauh daripada rumah Vierza. Ia terbongkar bila suami Vierza hubungi Ju untuk mengetahui keadaan anak-anaknya.

 

Suami saya terkejut Ju bawa anak kami kerumahnya. Suami saya pun tegur lah tapi..”

Vierza mula perasan sikap anak dia lain macam, terlalu back up  Ju kalau dia dimarahi. Bila mereka pulang kerja, Vierza dan suami menegur Ju, tapi tak pasal-pasal Ju minta berhenti kerja sebab kena tegur.

Vierza pun pujuk lah Ju memandangkan anak-anak mereka dah cukup selesa dengannya. Lepas ketegangan tu selesai, Vierna pun pulang kerumah, anak-anak mereka tidur. Masa ni lah kegiatan dia terbongkar.

Masa tu kedua-dua anak mereka sedang nyeyak tidur, tapi naluri ibu pada diri Vierza dapat rasakan yang anak dia tidur lain macam.

 

Tidur mati, saya tepuk-tepuk pipi dan goyang-goyang kaki diaorang tak bangun-bangun”

Kegiatan pengasuh masukkan dadah dalam susu anak dia terbongkar biar Vierza terdetik hati nak tukar susu anak.

Susu anak saya ada bau anggur, ingatkan susu biasa. Tapi bila dah buat baru, baunya lain sangat”

Dia kemudia  minta pendapat jiran dia pasal perbezaan bau susu, jirannya juga menegaskan yang susu lama tu ada bau anggur merah. Bimbang punya pasal Vierza pun bawa lah anaknya ke klinik.

 

“Saya tunjuk susu tu dekat doktor, dia kata susu tu dicampur dengan ubat allergic yang tinggi alkohol”

Terkejut dengan perkara tu, Vierza pun terus melaporkan perkara ni kepada ketua rukun tetangga. Mula-mula Ju tak nak mengaku.

Tapi lepas didesak untuk membuat laporan polis dia pun mengaku yang dia memang ada masukkan ubat dalam susu anaknya.

 

Alasannya supaya tak nak ada meragam dan tak ganggu dia buat kerja

Katanya dia buat macam ni baru je 3 hari sebelum rahsia itu terbongkar. Alasannya adalah nak memudahkan dia buat kerja rumah dan tak nak anak-anak dia meragam.

Korang boleh tengok sendiri pengakuannya kat video ni, melalui Instagram Vierza Belinna. Ju merayu-rayu minta maaf dan siap tunjukkan demo sekali.

View this post on Instagram

Maaf banyak yang tanya kok bisa ? Ibu ini pendatang , dan baru 3bulan bekerja sama saya . Awal ketika saya masi cuti lahiran saya suka bgt ibu ini bisa ngebonding ke anak anak sampe anak pertama saya lengket bgt sama dia , pokoknya perfact dimata saya dan suami . Kami kerja berdua , kami berangkat jam 5 subuh pulang jam 9malam . 2-3minggu belakangan anak kami great selalu sudah tdr awalnya saya ga curiga , tp lama lama saya mikir kok great ga ada bangunnya minta susu pampersnya kering jg takut dihidrasi sy bangunin ga bangun tp karna pikir sy ga ada apa apa sy biasa aja . Sampe akhirnya konsul ketemen , dan temen blg yakin susunya ga di campur antimo itu bs bikin baby lu tdr . Sy tolak omongan itu tp kemarin malam ibu ini sorenya bilang sama saya di tlp bu saya bsk ga masuk kerja ya saya tanya knp dia cm blg gpp sy ga masuk selamaya alasanya takut ngelanggar peraturan bapak ibu . Karna ini bukan pertama kalinya dia ancem sy dengan mau resign setiap dia pinjam uang sy kasih ga sesuai yg dia minta pasti ada aja kelakuannya , papihnya anak anak negur dia ya begini kelakuannya . Tp tuhan baik , malam itu suami saya sy suruh bgnin baby kami tp ga bangun jg dr diciumin di tepok tepok sampe di angkat . Sy buang susu yg sisa si ibu ini buat eh gatau feeling ibu x ya pengen cium botolnya pas sy cium bau anggur merah dan sy bandingan sm susu yg saya buat baunya ya bau susu krn takut salah sy diemin dua susu itu agak lama ternyata bukan bau susu basi dan baunya memang beda .

A post shared by Vierza Belinna (@febevierza912) on

View this post on Instagram

Kenapa di lepas gitu aja? Saya cuma kepikiran anak anaknya masih kecil juga dan perempuan . Saya ga mau jd batu sandungan buat berkatnya org ini , sy cuma kasih warning biar org ini sadar . Sy share ini semua juga bukan karna apa sy cm mau bagi apa yang saya alami agar lebih hati hati lg nitipin anak anak sama baby sister atau art sendiri . Kalo ditanya hancur hati ga ? Pasti . Karna anak sy harus muntah terus setiap minum susu dokter bilang lambungnya lg penuh sama gas , dan dosisnya pun masih bekerja di dalam tubuh anak saya . Tp yang buat sy bisa begini cuma karna saya percaya Tuhan yesus baik , ini kebuka bukan secara kebetulan tp waktunya tuhan untuk sy buka mata sm org ini . Bagian saya saat ini cuma bergumul untuk bs mengampuni pribadi lepas pribadi , urusan hukuman dll saya yakin tuhan punya pembalasannya sendiri karna sy tau betul membalas bukan Hak saya . Maaf sy ga bs balas DM satu satu tp sy bersyukur banyak yg respect sm kejadian ini . God bless temen temen yg sy kenal maupun baru dikenal . Semoga kejadian ini ga menimpa kalian 😊

A post shared by Vierza Belinna (@febevierza912) on

“Saya mohon biar saya cium kaki ibu,” – Ju

“Pa ini karena saya saja,” – Suami Vierza

“Pa kalau orang lain tanpa banyak bacot pasti diseret,”

Bagaimanapun, Vierza tak jadi buat laporan polis dan memaafkan kesalahan Ju.

 

Baca : “Saya tak cukup zat besi” – [Video] Pengasuh ‘Kantoi’ Minum Susu Badan Majikan Masa Bagi Kat Baby

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.