in

“Allah rezekikan suami saya wanita yang baik” – Wanita Dedah Kisah Indah Bertemu Calon Madu Terbaik Buat Suami

Marriage2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sejujurnya jarang sekali kita bertemu dengan wanita yang sangat bersetuju untuk menganjurkan poligami dan merelakan suami mereka berkahwin dengan wanita lain.



Tapi apa yang admin boleh katakan, kisah wanita bernama Tiqa yang admin nak kongsikan ni satu dalam sejuta lah. Menerusi perkongsiannya di Facebook, Tiqa menceritakan pengalaman terindahnya dalam mencari dan menjumpai madu yang sesuai buat suami. 

 

“Saya pernah menolak poligami, tapi Allah takdirkan saya berkahwin dengan keluarga suami yang mengamalkan poligami” 

Poligami 1
sumber: facebook

 

“Saya berusaha dan sangat mencuba jadi isteri terbaik yang sentiasa dapat memberikan tip top service dari semua segi namun…”

3 11
sumber: facebook
64288323 2404598746246398 5634164066265071616 N
sumber: facebook

 

“Saya pula saat mendengar statusnya terus terpacul di mulut saya, jom jadi madu saya!”

4 2

49329763 946098405585680 8963215147497684992 N

5 5
sumber: facebook

 

“Dipendekkan cerita, dengan kuasa Tuhan, alhamdulillah beliau bersetuju menerima lamaran saya”

6 2

7 1

66614244 2365169520230075 6330714608130588672 N

67197245 2457063804333225 3022610301443899392 N
sumber: facebook

Korang rasa macam mana? Bolehkah jadi sekuat Tiqa ni? Apa-apapun admin salute betullah dengan ketua keluarga ini yang pandai menjaga hati isteri dan mendidik pasangannya dengan baik.

Kita doakan semoga keluarga kecil mereka bahagia. Amin… 

Baca: “Perempuan bijak takkan simpan, dia buang terus!” – Netizen Perli Suami Minta Simpati, Tapi Sendiri Tak Adil Berpoligami

Polipoli

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.