in ,

[VIDEO] Power Bank Meletup Dalam Flight Berpuluh Ribu Kaki Di Udara Tapi Krew Kabin Royal Brunei Tenang Handle Situasi, Salute!

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

[VIDEO] Power Bank Meletup Dalam Flight Berpuluh Ribu Kaki Di Udara Tapi Krew Kabin Royal Brunei Tenang Handle Situasi, Salute!

 
 
00:00 /
 
1X

Siapa kat sini yang tak pernah naik kapal terbang? Admin boleh confirm kebanyakan diantara kita mesti pernah punya kan? Lagi-lagi buat kaki travel, mesti setiap bulan dorang akan naik flight menuju ke destinasi pilihan masing-masing.


Malah kita seringkali diingatkan mengenai do’s and dont’s untuk menaiki pesawat bagi mengelakkan daripada sebarang bentuk kecelakaan selain melancarkan perjalanan kita.

Nak dijadikan cerita, semalam berlaku satu situasi yang tak dijangka dalam penerbangan Royal Brunei (RB) BI636 yang ketika tu dalam perjalanan dari Hong Kong ke Bandar Seri Begawan.

Menurut perkongsian Damia Hanie, difahamkan power bank milik salah seorang penumpang meletup ketika pesawat tersebut berada beribu-ribu kaki di udara.

Perkongsian salah seorang penumpang, katanya power bank tersebut meletup ketika sedang di’cas’..wallahualam

Namun apa yang dilakukan cabin crew bagi penerbangan tersebut mendapat pujian netizen kerana mengawal keadaan dengan tenang dan baik..memang power dorang ni.

Setiap cabin crew jalankan peranan masing-masing..

Memastikan keadaan selamat dan terkawal..

Menenangkan penumpang..

Malah bukan sahaja cabin crew berjaya menjalankan tugas masing-masing, tindakan pantas Royal Brunei Airlines yang mengeluarkan kenyataan dengan segera juga mendapat pujian netizen.

Malah pihak syarikat penerbangan tersebut menjelaskan bahawa pesawat mendarat dengan selamat dan penumpang tidak mengalami sebarang kecederaan..macam ni baru betul, masyarakat nak tau jugak.

Siapa sahaja yang berhadapan dengan situasi tersebut mesti akan berasa takut, lagi-lagi berada dalam flight yang ketika itu beribu-ribu kaki di udara.

Tapi tindakan pantas dan efisyen yang dilakukan Cabin Crew Royal Brunei menidakkan situasi lebih buruk terjadi.

Sumber : Facebook

Rata-rata netizen memang puji habis dengan Crew pada penerbangan tersebut.

May allah bless Brunei aminnn..

Welldone RB staff..

Bahaya power bank terlebih cas!

So korang lepas ni hati-hati sikit okay, kalau boleh tak payah la guna power bank tu masa dalam flight bagi mengelakkan kejadian tak diingini daripada berlaku.

Baca : Tiba-tiba dia tegur anak saya Minta Tolong Bawak Milo Naik Flight, Rupa-rupanya Isi Dadah!

 

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.