in ,

“Tetamu pun takut nk dtg” – SERAM! Keluarga Guna Tangan & Kaki Tiruan Jadi Hiasan Landskap Rumah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Siapa je tak nak halaman rumah dia cantik betul tak? Bagi min setiap halaman rumah, mereka pasti akan adakan beberapa tema seperti vintage, retro, fantasi, dan banyak lagi lah.


Meskipun banyak tema, tapi pelik bagi keluarga ni. Mereka mengenakan tema yang seram pada halaman mereka, memang tak terfikir dek akal.

Menerusi Facebook Nurseri Kota Lama, terdapat sebuah rumah menggunakan konsep landskap tangan dan kaki manusia sebagai hiasan tanam-tanaman. Memang seram weyh!!

TOBAT LAHUM org x mai rumah dah time malam kalau landskap rumah mcm nie…Pencuri pown lari 🤣🤣🤣

Posted by Nurseri Kota Lama on Rabu, 17 Jun 2020

Lebih seram, keluarga ini turut tanam replika kepala di tepi pokok sehingga ia kelihatan seorang manusia yang dah dipisahkan badannya dan di tanam berasingan.

Walaupun ia menyeramkan, tetapi konsep ini dilihat sebagai salah satu teknik untuk menghalau dan membatalkan niat si pencuri dari memasuki rumah.

Bukan pencuri je takut, tetamu yang nak hadir waktu malam pun boleh rasa seram sejuk sebabkan konsep tersebut.

Memang idea luar dari kotak weyh…

Rata-rata netizen turut kongsikan rasa takut bila melihat gambar ini, malah mereka juga bersetuju ini adalah satu teknik yang bagus dan kreatif.

 

Seram pula tengok macam real

Tuan rumah pun lari…

Baru nak panjat rumah nak mencuri…

Ni sangat kreatif

Boleh guna teknik ni kalau tak nak pencuri pecah rumah…

 

Baca: “Kami tak kisah kalau esok lusa tak lagi popular” – Sugu Utamakan Privasi Keluarga, Kurang Senang Sering Dihubungi Wartawan

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.