in

“Taksub kau lain macam dik” – Malu Sikap Fans Wujudkan Agama Coki, Instafamous Ini Tampil Mohon Maaf

Untitled Design 2 2

Sebelum ni, nama Coki pernah sekali trending di Twitter sehingga membuatkan orang tertanya-tanya siapa Coki ni sebenarnya.

Coki2

Coki atau nama sebenarnya Muhammad Danish Daniel merupakan seorang instafamous, berumur 15 tahun dan dikatakan mempunyai ramai peminat yang taksub kepadanya.

Mereka punya taksub tu sampai tercetus satu fenomena ‘sujud pada Coki’ yang menjadi tular di media sosial. Memang seram weyh…

Untitled Design 1 2

Menerusi Instagram Coki, dia telah memuatnaik satu video permohonan maaf secara terbuka dan dia juga memberi penjelasan tentang isu berkenaan.

Katanya, akaun palsu yang menjadi tular tu sebenarnya cuba memburukkan namanya dan dia berharap agar semua peminatnya tidak terlampau taksub sangat dengan dirinya.

Coki1

Coki3

Sikap mereka ini sehingga dikatakan membuat netizen rasa kurang senang, malah ianya menjatuhkan nama baik instafamous ini.

Isu ‘sujud pada Coki‘ ni dikatakan telah menarik perhatian seorang pendakwah bebas yang menasihati netizen supaya jangan terlalu obses dengan sesuatu perkara atau individu.

Video yang di muatnaik ini telah mendapat 384K jumlah tontonan dan rata-rata netizen bangga dengan permohonan maaf yang dibuat oleh Coki.

 

Takpe coki saya maafkan awak

Coki4

Sumpah Coki tak pernah buat salah

Coki5

Tak salah kalau korang minat, tapi janganlah sampai angkat jadi tuhan. Allahu..

 

Baca: “Aku tak kuat do” – Gara-gara Isu Agama BTS, Ramai Putus Kawan, Ada Juga Kena Buang Keluarga?

Annotation 2020 05 15 133338

 

 

 

 

Sumber: Twitter
Sumber: Instagram
Sumber: Twitter
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram