in

“Syukur saya, anak, isteri selamat” – Kereta Terbakar Ketika Dipandu, Roy Azman Cerita Pengalaman Ngeri

Kereta Roy Azman

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semalam, satu kemalangan yang mengerikan berlaku kepada pelakon popular serta penyampai radio tempatan Zairosminan Abdul Rahman atau lebih dikenali sebagai Roy Azman.


Dalam kejadian kira-kira jam 11 malam itu, Roy Azman berkongsi dia baru sahaja pulang dari makan malam bersama kawan-kawan di Puncak Alam bersama isteri serta anak bongsu mereka.

Artikel berkaitan: Anak Noniswara Trauma, Kereta Tiba-tiba Hangus Terbakar Di Tepi Jalan

Artikel berkaitan: “Dah tua-tua pun bodoh!” – [Video] Gelagat Spontan Roy Azman Bila Kereta Kena Clamp Buat Netizen Terhibur

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roy Azman (@thisisroyazman)

“Tiba-tiba ada kereta hon-hon bagitau kereta saya terbakar, tapi kita tak nampak sebab tengah memandu dan api tu di belakang.

Bila nampak ada api dan nak berhenti tepi, brake pula seperti tidak berfungsi, tetapi nasib baik handbrake masih boleh digunakan,” katanya.

Personaliti rancangan Travel Lawak: Projek Bapak-bapak itu berkongsi dia bersyukur sempat memberhentikan kereta dan menyelamatkan diri serta isteri dan anak sebelum api bertambah marak sehingga menyebabkan kereta rentung.

Dia turut berkongsi ketika kejadian itu berlaku, nasib menyebelahinya kerana tiada sebarang pelanggaran berlaku yang boleh menyebabkan keadaan bertambah buruk.

Difahamkan, kereta berkenaan baru sahaja melalui proses overhaul di sebuah bengkel yang terletak di Ampang sebelum kejadian ngeri itu berlaku.

Mujur semuanya selamat!

Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.