“Siapa yang TRASH? Pukul 6 Beli Cincin, Pukul 10 Minta Breakup!”

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kalau cerita pasal kisah hubungan cinta ni, ramai perempuan akan cakap ‘men are trash’ sebab selalu terbabit dalam kes curang, pukul perempuan dan lain-lain. Tapi macam mana pulak kalau lelaki yang jadi mangsa dalam percintaan? Wajar tak kita panggil ‘women are trash’?? Haa marah hakak kat luar sana kan!

Menerusi perkongsian di Twitter, seorang lelaki kongsi kisah sedihnya ditinggalkan girlfriend saat dia dah beli pun sebentuk cincin dengan harapan nak masuk meminang. 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Tak ada angin, tak ada ribut… tetiba je perempuan tu mintak breakup sebab katanya dah tak ada hati dengan si lelaki.

Nasib lelaki ni memang kesian gilalah sebab lelaki tu dah deal pun dengan seller untuk beli cincin silver buat kekasih dia. Malah dia siap cadang nak buat surprise lagi esok sebab parents si lelaki nak datang ke rumah perempuan tu dengan niat nak berkenalan sesama keluarga.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Bukan tu je, lelaki ni jugak plan nak merisik bulan Januari ini dan dah mula gigih kumpul duit untuk kahwin. Sayangnyaaaa! Rugi perempuan tu tinggalkan lelaki yang benar-benar ikhlas nak peristerikan dia.

Sumber: Twitter

Tweet lelaki ni telah mendapat simpati daripada netizen yang kesian dengan nasib yang menimpanya. Ramai yang harap dia dapat move on dan bertemu jodoh yang betul-betul menghargainya. Be strong! 

Sumber: Twitter

Tak baik kecewakan hati orang. Esok-esok orang kecewakan hati kita pulak macam mana?

Baca: Buat ‘Thread’ Kena Tinggal Dengan Awek, Rupa-rupanya… 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!