Siapa Penumpang Misteri Dalam Grab?

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bila malam naik Grab, rasa seram kan? Ye lah takut kalau-kalau dapat pemandu yang ada niat jahat. Bukan tak pernah ada kes yang kurang enak didengar pasal mereka ni.

Tapi lain pula dengan apa yang terjadi kepada penumpang ni sebab dia bukan ditakutkan oleh pemandu Grab tetapi oleh ‘penumpang’ lain yang ada dalam kereta yang sama.

Gambar hiasan

Menurut Wooshfeed, seorang lelaki, Sam Andrew Lee telah berkongsi kisah paranormal yang terjadi kepadanya sewaktu menaiki Grab untuk ke Oasis di Filipina.

Kata Lee, semasa di dalam Grab tu, dia rasa bengang dengan pemandu sebab mempunyai penumpang lain dalam kereta tu sedangkan Lee bukannya book Grabshare. Bagi yang tak tau, Grabshare merupakan alternatif bagi penumpang yang nak enjoy naik grab dengan tambang yang lebih murah sebab boleh share ride dengan stranger.

So, maybe sebab tu Lee tak selesa nak naik dengan stranger lain dalam satu teksi. Tapi yang pelik dan menakutkan ialah bila pemandu tu memberitahu Lee yang dia seorang je penumpang dalam kereta tu. Ah, sudah….

Sumber: Wooshfeed

Lee pun rasa tak sedap hati sebab dia sorang je yang boleh nampak ‘penumpang’ tu. Lepastu masa sampai di Litex di Commenwealth Avenue, ‘penumpang’ tu hilang dan muncul semula masa kereta itu menuju ke Sandigan.

Sebab nak buktikan jugak dekat pemandu yang ada ‘penumpang’ lain dalam kereta tu, Lee mengambil keputusan untuk ambil selfie dan bila tengok balik gambar tu, memang jelas nampak entiti tu!

Sumber: Wooshfeed

Bila dah nampak muka ‘penumpang’ tu dan dah sampai ke destinasi, Lee cepat-cepat keluar kereta serta meminta maaf dekat pemandu tu sebab dia tak dapat nak temankan memandangkan dia sendiri dah kecut perut dan enggan duduk dalam satu kereta dengan hantu.

Tak tahulah cerita di sebalik kenapa ‘penumpang’ tu nak menumpang atau kenapa Lee sorang je yang nampak. Tapi yang pasti, gambar itu memang betul menunjukkan ada ‘orang’ lain yang menumpang.

Meremang bulu roma admin.

Baca: “Jin menyamar jadi suami dan berjimak dengan wife dia”

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Amalina Zainal

Seorang yang optimis dan teliti serta berkemahiran dalam berkomunikasi; boleh bekerja dalam pasukan, berfikiran terbuka dan seorang yang menepati masa.