‘Sebenarnya Netizen Ni Bengap..!’- Tajul Dikecam Sebab Kurang Ajar

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Siapa Tajul ni? Okay kalau tak kenal, korang tahu tak lagu Rindu Dalam Benci? Ala yang gandingan duet Wani Hasrita dengan Tajul Ariff tu. Rupa-rupanya Tajul ni adik kepada Allahyarham Achik Spin.

Apa cerita sebenarnya ni? Siapa yang bengap?

Netizen bengap?

Haa…baru-baru ni netizen di Twitter ada memuat naik satu video temu bual wartawan bersama Tajul selepas dia tersingkir dari Big Stage hari tu. Rasanya Big Stage ni dah lama habis tapi apa yang nak dibangkitkan lagi ni?

Oh rupa-rupanya, masa temu bual Tajul dengan wartawan tu, dia ada mengatakan yang netizen ni ‘Bengap’. Seriously? Wow bahasa!

Sumber: Twitter

Bahasa Tajul kasar dan ada attitude rempit

Tajul memberi komen bila wartawan menanyakan tentang isu netizen menyalahkan dia dan menyebabkan peserta lain tersingkir dari pertandingan tersebut. Katanya, dia rasa netizen ni bengap sebab dah diberi kuasa untuk mengundi artis favorite tapi tak undi dan kenapa nak salahkan dia yang tak tersingkir masa tu?

Tapi yang menyebabkan netizen mula mengecam dan tidak puas hati kerana bahasa yang digunakan Tajul tu agak kasar bunyinya dan mereka mengatakan Tajul ni ada attitude ‘rempit’?


Sumber: Twitter

Ada dalam industri pun sebab arwah abang 

Netizen merasakan bahasa Tajul agak kasar dan cara percakapan Tajul sebagai seorang artis tu agak kurang sesuai. Ada juga yang turut komen, Tajul ni wujud pun disebabkan arwah abangnya Achik Spin. Hmm…admin rasa arwah Achik Spin dulu pun polite je.


Sumber: Twitter

Nampaknya ramai juga netizen yang merasakan cara Tajul menjawab soalan wartawan tu kurang profesional dan rude.

Takpela, mungkin Tajul ni baru lagi, harap dia dapat perbetulkan apa yang silap. Harap semua jangan kecam-kecam ye. Just keep support, segala teguran dan silap kita kena terima dan betulkan.

Baca: Peminat Bandingkan Cara Siti dan Shila Berdepan Dengan Isu

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Ismail

Seorang yang ‘Ambivert’ dan terlebih Ektrovert.