in

Scary! Pengantin Ingat Ada Orang Cuba Berlawak Beri Hadiah Kain Putih Masa Malam Pengantin, Rupanya Nak Hantar ‘Ilmu’

Hadiah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Manusia berhati dengki ni memang ada di mana-mana. Tahap iri hati atau dengki manusia ini adalah sampai ke tahap sanggup merosakkan perkahwinan orang lain demi memuaskan nafsu busuk di dalam hati.



Baru-baru ni, seorang netizen berkongsi kisah yang terjadi pada maksunya apabila mangsa dikatakan terima sebuah hadiah tak bernama pada malam perkahwinan. Ingatkan ada orang nak prank, rupanya…

 

“Maksu dapat hadiah tak bernama. Kandungan sehelai kain putih berukuran satu meter” 

Menerusi perkongsian di Twitter tersebut, mangsa telah menerima hadiah berupa kain putih daripada seorang pemberi misteri. Semasa terima hadiah tersebut, mangsa ingat ada orang hanya nak ‘joking’ dengannya. Tetapi…

Kapan 1

Dyabvucuwaaxgbu

Kapan 2
sumber: twitter

 

“Hadiah yang dianggap joke bertukar jadi nightmare” 

Joke
sumber: twitter

 

“Dapat hadiah yang bungkusannya sangat pelik. Logik ke zaman sekarang orang bungkus hadiah pakai kain putih?” 

Ingatkan kisah macam tu dah takkan berulang, rupanya wujud lagi manusia dengki yang hantar hadiah pelik kepada kakak gadis yang muat naik status Twitter ini. Kali ini, hadiah tersebut dibalut dengan kain putih. Macam-macam! 

Gilo Kain
sumber: twitter

 

Ramai rupanya dah terkena… Netizen kongsi pengalaman

Nampaknya santau dan kirim ilmu masa majlis perkahwinan ini sudah jadi perkara biasa, sebab ramai nampaknya dah terkena dengan kejadian seperti ini. Ini antara perkongsian daripada netizen.

Kena Santau
sumber: twitter

Allahu.. tak sangka macam ni punya orang pun ada kan? Sanggup santau dan hantar ilmu hitam untuk musnahkan kebahagiaan orang lain. Berhati-hatilah terima hadiah bagi mereka yang baru kahwin tu. 

Nota: Gambar kanan di atas hanya sekadar hiasan.

Baca: “Yang kat tembok main intai-intai pulak” – Viral Rakaman CCTV Jiran Dapat Kotak Santau, Ternampak Kelibat Makhluk Ghaib

Ghost

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.