“Saya buat sebab nak redha Allah…” – Direktor Suruh Safiey Ilyas Jadi Perempuan Dalam Scene Klip Video Tapi…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Baru-baru ini Safiey Ilyas, 25, memberitahu dia kini mahu berubah sepenuhnya menjadi lelaki dan kalau korang tengok dekat Instagram, memang Safiey dah tak ada gambar dia berpakaian macam perempuan.

Netizen ada yang tak percaya dan dapat rasa ianya hanya marketing strategy seperti yang Safiey pernah buat dulu tapi ada jugalah yang tetap husnuzon dan beri sokongan pada dia.

Sumber: Instagram

Namun, 2 hari lepas Safiey dedahkan yang ada seorang pengarah meminta dia untuk menjadi perempuan dalam salah satu scene klip video lagu dia, Apa Salah Syinta.

Bukan tu je, pengarah tu kata kalau Saifey jadi perempuan seperti yang diminta, lumayan hasilnya (duit yang banyak). Bagaimanapun, walaupun dia diminta jadi perempuan dalam satu adegan je, tapi Safiey tolak tawaran tu kerana tidak mahu mengecewakan mak, ayah dan keluarga dia.

Saya tak kisah nak bergaduh pun. Saya buat semua sebab nak redha Allah. Saya sanggup tolak.”

Sumber: Instagram

Ramai netizen yang memberi respon dekat ruangan komen Instagram Safiey dan majoriti gembira dengan keputusan dibuatnya. Dorang juga bagi sokongan dan berdoa supaya Safiey terus istiqomah dengan perubahan diri dia.

Sumber: Instagram

Bagaimanapun ada juga ragu-ragu dan tetap rasa semua ini hanyalah gimik untuk promote lagu terbaru dia tu dan juga produk kosmetik yang dia baru lancarkan.

Kalau dia betul nak berubah, admin doakan yang terbaik…

Baca: “Bukan tak nak bagi sedekah tapi…” – Safiey Illias ‘Sekolahkan’ Pihak Yang Asyik Minta Dana Sejak Dia Berubah

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!