in ,

“Polis pun baik sangat” – Aunty Mengamuk & Jerit Dekat Polis, Tak Puas Hati Kena Halau Sebab Tak Pakai Mask Walaupun Tak Sihat

Kenapa bila kita tahu kita buat salah, lepastu orang tegur kita salah, kita selalunya akan marah?

Macam baru-baru ni, seorang aunty di Cheras telah mengamuk dan menjerit pada pegawai polis selepas dia ditegur tak pakai topeng muka masa nak masuk sebuah pasar di sana.

Menurut Facebook page We Are Malaysians yang memuat naik video ini,aunty ini sakit dan tak pakai mask dan ini adalah antara sebab kenapa pegawai polis di sana meminta wanita ini untuk pulang semula ke rumah.

Dalam video dekat bawah ni, korang boleh dengar aunty ni memarahi pegawai polis dan mengatakan yang dia dihalau kerana isu perkauman. Pulak dah…

Ini kita manusia duduk! Bukan Cina bukan Melayu punya!”

Pasar Taman Cheras

19/4/2020Cheras, KLShe say she was sick n can't wear Face Mask, authority not allow her enter into Pasar n she 🤬🤬 the authority…#PDRM pls take action.在蕉赖友力,它说它有病不可以带口罩,又想进去巴刹,官员阻止它进去,结果破口大骂🤬官员…😷😷😷#COVID19 #StayAtHome#DudukRumah #呆在家

Posted by 我们是马来西亚人 We are Malaysians on Sunday, April 19, 2020

Bukan itu je, wanita ini turut mengugut untuk membuat laporan mengenai perkara ini. Dikatakan wanita ini marah kerana disuruh untuk balik dan bukannya memakai mask. 

Dapat dilihat dalam video ini juga, wanita ini telah melanggar satu lagi arahan PKP bila dia dilihat beredar dari pasar tersebut bersama seorang lelaki menaiki motor.

Patutnya bersyukur polis tak tahan atau saman, bukannya marah macam ni…

 

Baca: “Report la polis” – Nurul Zahid Cabar Netizen Bila Dikecam Sebab Langgar PKP?