in

Penulis Skrip Filem ‘Tiga Janda Melawan Dunia’ Terkilan, Dakwa Tidak Dijemput Ke Malam ‘Premier’?

Untitled Design 2022 05 11T180832.753

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Industri filem tempatan semakin meriah dengan karya-karya hebat oleh pembikin-pembikin filem muda, banyak cerita yang mempunyai keaslian tersendiri serta mengetengahkan sesuatu yang baru dan lebih fresh.Biasanya, filem-filem tempatan baru akan ditayangkan dalam sebuah majlis malam gala atau lebih dikenali sebagai premier, ia biasanya diadakan seminggu sebelum filem tersebut ditayangkan di pawagam seluruh negara.

Baru-baru ini, filem Tiga Janda Melawan Dunia telah mengadakan malam premier dan biasanya krew produksi serta pelakon-pelakon serta pemain industri lain akan dijemput untuk menyaksikan tayangan filem tersebut.

Bagaimanapun, sebuah tweet telah tular di mana penulis skrip bagi filem tersebut didakwa tidak dijeumput ke tayangan premier untuk filem tersebut.

Tweet1

Perkara itu mengundang kritikan netizen dan ramai yang tidak sangka perkara tersebut boleh terjadi, malah ramai juga penulis skrip serta krew produksi lain berkongsi pengalaman yang hampir sama.

Kmne

Disebabkan perkara tersebut, pengarah filem Tiga Janda Melawan Dunia telah mengambil maklum tentang perkara itu dan pihak produksi juga mengaku yang mereka telah terlepas pandang berkaitan hal tersebut.

Cats 6

Bagaimanapun, penulis skrip itu masih menyarankan orang ramai untuk pergi menonton filem tersebut dan memuji  pengarahnya yang dikatakan mempunyai masa depan yang cerah, malah penulis itu juga berkata pengarah filem itu mempunyai vibe Allahyarham Mamat Khalid.

Tweet2

Okay jom set kalendar tengok ramai-ramai! Sapot lokal!

Baca: “Semua nak dikonspirasikan” – Ada Netizen ‘Claim’ Filem Dr. Strange Mempunyai Maksud ‘Tersirat’

Untitled Design 2022 05 11T135628.218

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.