“Penatlah nak kemas…” – Vacuum Terbaru Dari Panasonic Ni Confirm Akan Buat Kerja Mengemas Lebih Mudah!

Apa cabaran korang bila nak mengemas rumah? Pada admin adalah proses yang melecehkan dan memakan masa yang lama. Yela, kalau yang bekerja tu mestilah balik rumah nak terus rehat tapi bila tengok rumah tak bersih rasa tension lah pula kan?

Dengan penat penat tu pun korang gigihkan jugalah mengemas satu rumah. Memang kalau kita kemas rumah setiap hari, kekotoran tu takdelah teruk sangat. But still, semua proses tu memakan masa apatah lagi bila kita penat. Memang slow kita buat kerja betul tak?

Clean Cleaning GIF

Tapi, sekarang admin dah jumpa satu alat yang boleh bantu kita semua mengemas rumah dengan lebih mudah dan cepat!

Panasonic baru je lancarkan Power Cordless Vacuum MC-BJ980 yang membuatkan kerja-kerja mengemas rumah semudah 1, 2, 3!

Sumber: Panasonic

Paling admin suka adalah vacuum ni cordless so korang boleh bawak je ke mana-mana ruang dalam rumah tu tanpa perlu cabut dan pasang plug. Nak tahu apa lagi features yang best pasal produk ni?

 

1.  Rechargeable, mampu berfungsi sehingga 65 minit

Sumber: Panasonic

Yes, vacuum ni rechargeable dan kalau bateri dah penuh korang boleh enjoy bersihkan rumah selama lebih 1 jam tau! Bukan tu je, alat ni mudah untuk dibawa dari satu ruang ke ruang yang lain.

Bestnya, vacuum ni cuma perlukan 3 jam sahaja untuk fully charged!

 

2. Pengesan habuk

Rasanya ni feature alat ni yang paling cool. Kalau korang pakai vacuum ni, dia yang tolong carikan habuk untuk kita! Cool kan?

Dekat bahagian pemegang tu, ada sensor yang akan menyala warna merah bila alat ni ada detect habuk. Bila habuk dah disedut, sensor tu akan bertukar warna biru.

 

3. Powerful suction

Sumber: Panasonic

Menurut Panasonic, alat ni adalah the most powerful cordless vacuum dorang pernah hasilkan. Vacuum ni ada kuasa sedutan sehingga 200 Watts dan automatically adjust kekuatan kuasa sedutan mengikut tahap kekotoran yang korang nak bersihkan tu.

 

4. Power Nozzle

Alat ni menggunakan V shape brush yang membolehkan korang bersihkan kawasan bucu. Brush ni akan kumpulkan kekotoran ke bahagian tengah untuk memudahkan proses penyedutan. Bukan tu je, vacuum ni ada 4 jenis penyedut yang berbeza mengikut kegunaan kita perlukan.

1. Mattress Nozzle

2. Crevice Nozzle 

3. Dusting Brush

4. Extension hose

 

5. Sangat ringan!

Kalau korang nak tau, Power Cordless Vacuum MC-BJ980 cuma seberat 2.6kg je! Memang senang nak handle, sambil menari pun boleh guna vacuum ni.

Sumber: Panasonic

Kenapa vacuum ni awesome? Ini sebabnya:

  • Memudahkan dan cepatkan kerja mengemas.
  • Boleh sedut kekotoran dari pelbagai jenis permukaan (lantai, tilam, kipas, sofa, seat kereta etc).
  • Sesuai digunakan oleh semua orang. Isteri, suami, anak-anak dan orang bujang pun boleh guna!
  • Model yang sangat simple dan very straight forward, mudah digunakan.

Korang boleh pilih sama ada nak warna putih atau merah dengan harga RM2,999 sahaja! 

Kalau nak tengok macam mana vacuum ni berfungsi atau tengok dengan lebih jelas features yang admin nyatakan dekat atas, korang tengok video dekat bawah ni:

 



Lobak Merah ialah laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu viral setiap hari.