in

“Pegang password media sosial” – Aliff Syukri Kongsi Tips ‘Paling Berguna’ Elak Suami Curang

Aliff Syukri Tips Elak Suami Curang

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Susulan isu panas berkahwin dua sedang hangat diperkatakan, usahawan sensasi Datuk Seri Aliff Syukri turut terkena tempias gara-gara namanya.


Dengan isu yang melanda ketika ini, Aliff mengambil kesempatan untuk berkongsi tips mengelakkan suami berlaku curang seperti yang diminta oleh netizen di media sosial.

Menerusi hantaran di akaun media sosialnya, Aliff memberi tiga cara yang boleh diamalkan oleh para isteri.

Menurut usahawan itu, antara yang boleh digunakan adalah golongan isteri perlu mengambil tahu kata laluan akaun media sosial milik suami mereka.

Artikel berkaitan: “Try hard bethol” – Netizen Tak Puas Hati Posting Terbaru Alif Teega, Akui ‘Bahagia’ Dengan Isteri

Artikel berkaitan: “Ada yang hantar ‘barang’?” – Dengki Dengan Aliff Syukri, Bibik Pula Kena Tempias Sampai Dirasuk

Tambahnya, isteri juga kena menjaga kewangan suami dengan cara memberi sedikit sahaja gaji mereka untuk kelangsungan hidup.


“Pertama sekali kau pegang password media sosial supaya tak curang. Kedua, duit gaji dia contoh kalau gaji RM5000, kau bagi tangan dia RM500 saja. Yang lain simpan untuk keperluan anak, duit makan dan simpanan.

“Nanti kalau perempuan lain tengok lelaki kaya mula menggeletis. Sebab apa? Sebab nak cari lelaki bujang banyak susah. Sebab itu rembat lelaki kau!” katanya.

Selain itu, para isteri digalakkan untuk meletakkan nama mereka pada semua aset yang dibeli oleh suami.

Jelasnya dengan cara itu, suami yang berlaku curang akan berfikir berkali-kali sebelum hidup berpoligami.

“Lelaki ini jangan kau bagi nama kereta ke rumah. Semua letak atas nama kau atau anak. Nanti kalau dia nak kahwin lain, dia fikir 10 kali.

“Itulah tips berguna. Jangan marah ya orang lelaki,” katanya lagi.

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi netizen, majoritinya bersetuju dengan tips yang dikongsikan.

Screenshot 2023 11 29 123011 Screenshot 2023 11 29 123051

Pun begitu, Datin Seri Nur Shahida sempat meninggalkan komen yang mengundang perhatian ramai apabila mempersoalkan tindakan Aliff yang tidak sama seperti yang dikongsikan itu.

Screenshot 2023 11 29 122946

Alamak, macam mana tu datuk?

Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.