in

“Patutlah beli online asyik salah saiz” – Wanita Kongsi Perbezaan Ukuran ‘Tali Tape’ Buat Netizen Tersedar

2Tape

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Mana geng yang rajin beli baju bundle online tu? Angkat tangan sikit min nak tengok. Korang tahu tak sebenarnya bila seller bagi tahu ukuran baju guna ‘tali tape’ tu ada perbezaan? Perbezaan tu sebenarnya bergantung kepada warna ‘tali tape’ tu. Min pun baru tahu, sebab tu min nak share dengan korang harini.



Menurut @cikguzel di Twitter, sebenarnya ada perbezaan ukuran mengikut jenis warna ‘tali tape’. Korang boleh tengok thread ringkas kat bawah ni.

Screenshot 2021 11 21 At 11.21.03 Am Screenshot 2021 11 21 At 11.21.12 Am

Untuk korang yang tak berapa jelas lagi apa perbezaannya, korang boleh tengok penerangan kat bawah ni.

Screenshot 2021 11 21 At 11.21.27 Am Screenshot 2021 11 21 At 11.21.39 Am Screenshot 2021 11 21 At 11.22.04 Am

Nampak kan perbezaan tu. Lari jauh sangat tu. Kita ni negara Komanwel, kita ikut ukuran inci dari United Kingdom tau. Jangan salah pulak.

Screenshot 2021 11 21 At 11.22.25 Am Screenshot 2021 11 21 At 11.22.36 AmTakpe, yang penting kita tahu ‘tali tape’ tu dari mana. Baru ukuran yang sesuai dengan kita lebih tepat. Takde lah dapat baju ketat atau singkat.

 

Ilmu baru

Min baru tahu ada perbezaan yang sangat jauh berdasarkan ‘tali tape’ yang berlainan. Nasib baik ada orang explain.

Screenshot 2021 11 21 At 11.22.55 AmBetul, min pun ada nampak seller pakai tali tape bukan warna hijau atau kuning. Kalau ikut penjelasan kat atas tu, ukuran akan lari. Seller kena take note benda ni untuk dapat review yang baik.

Screenshot 2021 11 21 At 11.23.12 AmAduhh… rugi je beli banyak helai tapi tak boleh pakai. Mungkin kena jual balik lah kot. Guna ilmu baru ni, sambil menjual, sambil mendidik customer. 

Screenshot 2021 11 21 At 11.23.39 AmKan… min pun baru tahu. Ilmu baru macam ni elok kita kongsi. Nanti dah beli menyesal pulak tak boleh pakai sebab salah saiz. 

 

Baca: Kanak-kanak Ini Berniaga Di FB Live, Terkejut Viewers Naik Dari 4 Orang Ke 14 Ribu Orang Penonton

Screenshot 2021 11 21 At 11.25.24 Am

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.