in

Para Suami Nak Murah Rezeki? Baca 5 Perkongsian Lelaki Ini

Suaminakmurahrezeki

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Rezeki datang dalam pelbagai aspek, tak semestinya dari segi kewangan, mungkin kita diberikan kesihatan, kebahagiaan, keluarga dan bermacam-macam lagi.



Itu lah satu keberkatan yang paling diiginkan oleh setiap individu terutamnya sekali bagi mereka yang bergelar suami.

Memang benar apa yang dikatakan oleh Khairul Hakimin Muhammad ini, macam mana lah rezeki tu nak masuk kalau asyik merungut, malas, asyik nak marah melainkan….

 

1. Jangan sibuk main handphone masa makanan tengah terhidang

Suamimurahrezeki

Ooops! Jangan terasa ya?

 

2. Cium dahi anak, jangan marah

Suamimurahrezeki2

Anak tu kan rezeki juga, kalau dah ‘rezeki’ yang macam ni pun macam tak hargai. Macam mana rezeki lain nak masuk, ye dak?

 

3. Bangun pagi kalau isteri masih tidur. Kejut isteri elok-elok, itu perbuatan baik menjemput rezeki masuk

Suamimurahrezeki3

Isteri tu kadang-kadang penat, smapai terlajak tidur. Selama ni dia kejut korang elok je takkanlah korang tak boleh buat macam tu kan?

 

4. Usaha beri wang belanja biarpun gaji isteri lebih besar, itulah pintu banyaknya lorong rezeki

Suamimurahrezeki4

Oh ya? Ok, noted!

 

5. Banyak bergurau dari marah

Suamimurahrezeki5

Baca : Ingatkan Dah Tak Ada Rezeki, Bila Periksa Kali Kedua…

Checkkalikedua

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.