in

“Paksa saya rating 10 bintang.. untuk dapat deposit semula” – Owner Homestay B****** ‘Pedajal’ Pelanggan

Ownerhomestay

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Hari convocation ini sudah semestinya akan menjadi hari yang menggembirakan buat semua keluarga bagi meraikan kejayaan seseorang apabila menamatkan pengajiannya.



Pasti merantau jauh untuk meraikan detik bermakna ini bukan satu halangan bagi keluarga yang menetap di luar dari negeri institut tersebut.

Menetap di hotel ataupun homestay merupakan altenati utama bagi mereka, tapi malang tak berbau apabila keluarga ini dianiaya oleh pemilik homestay tersebut.

 

Dalam iklan tak senaraikan harga, bila nak bayar caj harga mahal siap ada caj tambahan lagi!

46303947 1119963248185372 4236671086416101376 N

46188544 1119963284852035 8691847216676995072 N

“Baru-baru ni adik sis ad konvo di utm skudai.. Then kakak n ayah sis pergi la meraikan n diorang ada la booking 1 homestay ni through traveloka..

Tapi owner ni macam b******* sangat..kalau korang nak tahu kenapa sis cakap macam tu, meh tgk gambar di bawah..

Alang2 tu kalau rajin nak viralkan.. Silakan lah sangat..”

Masa dalam iklan dia tak paparkan harga, tapi bila dah contact, kena caj RM 400 malah siap ada caj tambahan lagi! Tasnim Jamil ada cuba buat aduan di aplikasi tersebut namun tidak dilayan.

Sudah lah rasa seperti diperbodohkan, apabila sampai ke kediaman ianya amatlah mengharukan, bahkan didesak untuk berikan ‘review’ bagus untuk dapatkan semula deposit tersebut. Baca kronologi cerita ini.

46153615 1119963331518697 6466782685351116800 N

46197841 1119963358185361 4726601789737009152 N

46351805 1119963394852024 7056544285650321408 N

 

Menginap dalam keadaan yang tidak selesa

46200389 1119963431518687 2540726958086422528 N

 

Lepas keluar, dikatakan ada bakul patah, kena ‘deduct’ RM 50..Paksa beri 10 bintang dan good review!

46291512 1119963464852017 4036063042444722176 N

46263938 1119963514852012 5271530704629399552 N

Jangan kata desak, rasanya boleh dikatakan ke tahap mengugut pun ada kerana memaksa pelanggan melakukan sedemikian. Patutlah caj deposit dengan harga yang mahal!

Kemudian caranya seolah-olah nak perdajal pelanggan. Sengaja nak berikan barang-barang yang tak masuk akal.

 

“Tolong beri rating 10 markah. Nanti saya bust refund”

4 1
Sumber : facebook

1 1 2 2 3 2

Haiihh! Macam-macam lah, haritu pasal budak nak projek, yang ini pula pedajal penumpang. Bila baca pasal kes ni, makin ragu-ragu nak pilih apa-apa perkhidmatan sebab kena paksa macam ni

 

Baca : Baru Nak Husnuzon… 4 Pelajar IPTS Check In Homestay Nak Buat Projek ‘Sekali’

Buat Projek Dekat Homestay 758X399 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.