“Nasi lemak letak dekat t*tek?” – Netizen Jijik Dengan Video Parodi Nasi Lemak, Dah Macam ‘Soft Porn’

Tak semua orang boleh terima dengan cara dan kreativiti kita, betul tak? Tapi kata netizen, kreativiti instagrammers ni sebenarnya lebih layak dipanggil kebodohan. Dah kenapa pulak….

Disebabkan kolabarasi membuat video parodi baru-baru ni, tiga instagrammer popular dikecam teruk dengan netizen dekat media sosial. Difahamkan, Ucop, Johanis dan Hirzi ada buat video parodi tentang nasi lemak.

Idea dorang tercetus daripada isu makanan Malaysia dengan Singapura yang suka sangat claim asal usul nasi lemak kononnya datang dari negara mereka. Tapi, video parodi ni tak disukai ramai netizen Malaysia dek kerana unsur lucah dan lawak tak kena tempat yang dorang ketengahkan.

Sumber: Twitter

Antara yang paling banyak dikritik adalah scene nasi lemak dilabel dan diletakkan dekat buah dada dan penampilan ramai dancers wanita yang sangat seksi selain pergaulan antara lelaki dengan perempuan yang melampau.

Sumber: Youtube

Disebabkan scene tu semua, ada netizen cakap yang video parodi ni dah macam soft porn pula! Dorang tak setuju dan cringe tengok video klip 4 minit 18 saat tu sebab makanan dijadikan ‘objek’.

Sumber: Twitter

Ada juga netizen yang kata mereka ni tak represent Malaysia in a positive way. Yelah, video parodi ni kalau kena gaya memang kelakar. Cuma kali ni, mereka rasa instagrammers melampau sebab tak hormat nasi lemak tu sebagai makanan.

Siap ada yang minta orang ramai untuk dislike atau report video tu tau!

Sumber: Twitter

Apa pendapat korang? Ke korang belum tengok video tu? Kalau belum tengok, haa ni admin share. Korang judge lah sendiri ek….

Baca: “Tergamak cemarkan hari suci dengan parodi yang hina”

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!