“Nak tahu siapa dia sebelum cita Nur” – Netizen ‘Excited’ Bila Pengarah Rancang Nak Buat Drama Khas Pasal Ustaz Hamadi

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Semenjak drama bersiri Nur 2 melabuhkan tirai, ramai yang meminta agar musim ketiga diterbitkan semula. Jika diimbas semula, selain Nur dan Ustaz Adam, watak Ustaz Hamadi memang betul-betul memberikan impak kepada penonton.

Kekejaman, humor, dan sikap takbur dia itu juga penyumbang utama drama tersebut. Bagi yang mengikuti perjalanan cerita tersebut, Ustaz Hamadi akhirnya mati ditikam oleh Aisyah. Habis tu, kalau Ustaz Hamadi dah tak de, Nur 3 nanti macam mana?

 

Drama bersiri Hamadi, spin off daripada watak Ustaz Hamadi dalam Nur 2

Memandangkan watak yang dilakonkan oleh Azhan Rani ‘ditamatkan’ serta merta dalam drama Nur, pengarah Shahrulezad Mohameddin mula terlintas nak terbitkan satu lagi drama baru yang khas buat Ustaz Hamadi.

Ketika ideanya untuk melebarkan lagi sekuel kisah tersebut, Shahrulezad ada kongsikan di Instagram dan bertanyakan pendapat tersebut kepada netizen.

Disebabkan itu, ramai netizen yang jadi excited dan menyokong dengan idea tersebut. Rata-rata daripada mereka mengharapkan drama pasal Ustaz Hamadi ni berjalan lancar.

“What say u gaiz? Onz ker tak onz? Kalau onz agak agak back story apa yg sesuai utk abam garapkan yg boleh kita focuskan saja pada watak Hamadi dan Aishah. Mungkin sejarah mereka berdua berkenalan. Mungkin cerita kenapa Ustaz Hamadi boleh berperangai segila itu. Kalau korang ada idea nak share dengan abam korang boleh DM abam. Mana tahu menarik boleh gak abam usulkan pada pihak stesyen khennn… *Tetiba jer abam kau ni kan… Hehehe”

Mereka nak tahu latar belakang hidup ustaz Hamadi dan perjalanan hidup yang mendorongnya jadi watak antagonis dalam drama Nur.

Barisan artis pun sokong tau!

 

Nak tahu siapa Hamadi dalam cerita Nur – Hamadi

Nampak tak sambutan hangat dia. Marah-marah orang kat Ustaz Hamadi tu orang masih minat dia.

 

Baca : “Wujud sebenarnya watak Ustaz Hamadi dalam dunia realiti”

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.