in ,

“Mujur wife kita frontliner” – ‘Orang Rumah’ Ambil Kesempatan Nak Lepas Roadblock Untuk Keluar

Padah kongsikan kegembiraan sebab dapat keluar dari rumah di media sosial, dua individu telah dikecam hebat oleh warganet kerana menggunakan kelonggaran yang mereka ada untuk menipu pihak berkuasa daripada ditahan dalam sekatan jalan raya.

 

“Tips dia nak bawa anak pergi hospital”

Menerusi Facebook, ada seorang ini merupakan ‘orang rumah’ kepada pekerja frontliner sudah semestinya akan ada kelonggaran untuk keluar pergi dan balik ke kerja. Namun begitu, dia dikhabarkan menggunakan pas tersebut untuk buat lepas roadblock.

Ada lagi seorang individu kongsikan gambar dia telah berjaya ke KL dari satu tempat, katanya dia hanya menipu pihak berkuasa dengan ingin membawa anaknya ke hospital.

Helah itu dijadikan sebagai tips dan dikongsikan di media sosial.

Netizen? Sudah semestinya jadi menyirap bila melihat sikap mereka ini. Ada juga yang ‘padan mukakan’ mereka sebab buat benda tak betul pergi tayang dekat media sosial.

 

Boleh tak kalau hidup tak payah menyusahkan oraang – Netizen

Majoriti yang komen semua maki hamun dengan sikap mereka ni. Jadi korang kalau boleh cubalah jangan ingkar arahan sebab cara-cara macam ni lagi lah PKP boleh diperketatkan lagi.

 

Baca : “Gatal! Padahal dah ada pasangan sendiri” – Langgar PKP! Lelaki Berstatus Suami Dengan Isteri Orang Ditangkap ‘Berduaan’ Dalam Kereta

Sumber: Facebook