in

“Letak pes ni je terus sedap” – Ini Rupanya Rahsia Tomyam Sedap Macam Dekat Kedai

Feature 4 3

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Mesti ramai yang menggemari tomyam kan. Lagi sedap kalau makan kat kedai. Tapi, macam susah je nak dapatkan rasa tomyam sama macam kat kedai kalau masak sendiri.


Tomyam 6

Korang yang hantu makanan Thailand tu dah tak payah risau sebab rupanya senang je kalau nak buat tomyam macam kat restoran tu. Kali ini, @iffasyzwn dah kongsikan rahsia kenapa tomyam kedai tu sedap sangat.

Sebenarnya, ibu kepada wanita ini merupakan seorang pemilik restoran. Jadi, mesti lah dia selalu tengok mak ayah dia masak dekat kedai kan.

Tomyam 1

Bukan itu je, dia juga telah kongsikan resepi tomyam menggunakan pes ini. Katanya, pes ini merupakan pes tomyam segera jadi kalau korang malas nak masak, korang boleh campak je pes ni dengan bahan-bahan lain. Terus siap! 

Tomyam 2

Tomyam 4

So, kalau korang taknak kotorkan dapur sangat untuk memasak, pes ni lah jawapannya. Ramai jugak netizen yang kata mereka pernah cuba pes tomyam ni. 

Tomyam 3

Ada juga yang kata pes ini juga sedap kalau korang nak buat nasi goreng tomyam. Fuh, memang berpinggan-pinggan la jawabnya ni. 

Tomyam 7

Namun, pes ini susah sikit kalau nak cari dekat Kuala Lumpur sebab ada yang borong dekat Perlis. Tapi, jangan risau sebab korang boleh cuba cari bahan masakan ni di Shopee.

Terliur pulak tengok tomyam sedap ni. Selamat mencuba! 

Baca: “Kalau jumpa gambar perempuan ni dekat pes tomyam terus beli” – Wanita Ini Kongsi Bahan Masakan Yang Orang Ramai Patut Cuba

Tomyam

Sumber: Donna
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.