Kedekut Tahi Hidung Masin! Lelaki Penang Ni Selamba Basuh Kereta Di Stesen Minyak Walaupun Harga Car Wash Hanya RM5??

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Korang pernah jumpa tak sejenis manusia yang kedekut mengalahkan Haji Bakhil? Haa meh admin nak kenalkan korang dengan sejenis individu yang dipanggil KEDEKUT TAHI HIDUNG MASIN ni!

Menerusi satu posting yang viral di Twitter, seorang lelaki nampaknya kantoi sedang membasuh kereta guna air, wiper dan sponge milik stesen minyak Petronas di Pulau Pinang. Uish cheapskate level dewa niii! 

 

“Refill bekas air 3 kali dan guna windscreen sponge dan wiper milik Petronas… Best part, dia tak isi minyak pun” 

Bagi mereka yang tinggal di Penang atau pernah ada experience dengan ‘Penang drivers’, rasanya korang faham kot kenapa sikap sesetengah pemandu di sana macam tu.

Menurut posting viral tersebut, dilihat seorang lelaki dengan selambanya basuh seluruh kereta di stesen petrol. Yang lagi buat admin rasa nak tepuk kepala, dia siap refill bekas air 3 kali eh, pastu guna sponge dengan wiper Petronas pulak tu.

Lagi best, DIA TAK ISI MINYAK KAT PETROL PUMP TU PUN! Ahakkk! 

Sumber: Twitter

 

Car wash di Penang hanya RM5 tapi lelaki ni… 

Kalau korang kata mungkin lah lelaki ni nak berjimat cermat sebab car wash kan mahal (walaupun dia pakai kereta Honda), tapi menurut netizen yang kongsikan posting ni, car wash kat Penang hanya RM5 je! So… ternyata dia adalah jelmaan Haji Bakhil! 

Sumber: Twitter

 

“Pakai kereta Honda cuci kereta RM10 pun kedekut???” 

Rata-rata netizen seperti yang korang tahu pastinya akan bash sikap bakhil pemandu kereta Honda tersebut. Malah ada siap kata, mamat tu memang tebal muka boleh buat perkara macam tu. Aduilah. Kalau admin malu kot nak buat perangai macam tu. Basuh je lah kat umah kan? 

Sumber: Twitter

Tak pernah admin jumpa orang sekedekut macam ni. Korang berani tak basuh kereta kat petrol pump tanpa isi minyak?? Haa mesti malu nak buat kan. Tebal betul muka mamat kat atas ni! 

Baca: Lepas Kerja Gaji RM 10k, Jual Rumah, Kedekut Nafkah & Ceraikan Isteri Melalui WhatsApp, Ini Kisah Bekas Suami Berperangai B*bi

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!