in

“Kalau gi Hogwarts aku pun nak join” – [FOTO] Rupanya Ada Train Mewah Dari Singapore Direct Ke Bangkok Yang Ramai Netizen Tak Tahu

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Mesti korang ada yang suka melancong kan? Lagi-lagi kalau dapat spend time lama dalam tempoh perjalanan tu. Ada orang suka jenis backpacker sebab mungkin cara macam ni lebih senang, tak perlu nak bawa banyak barang kan.


Mungkin ada juga ada orang yang just nak santai-santai je waktu vacation tu tak perlu nak fikir banyak benda, tinggal bayar perkhidmatan pakej percutian dah setttle.

Menurut perkongsian @AkramHaruka di Twitter, dia berkongsi mengenai satu train yang cukup mewah yang maybe ramai orang tak tahu. Train ni akan bergerak dari Singapore menuju ke Bangkok dan berhenti di Kuala Lumpur.

Perjalanan ini mengambil masa tiga hari dua malam untuk sampai ke destinasi yang korang nak pergi tu.

Apa yang menariknya tentang train ni ialah fasiliti yang diorang provide cukup mewah. Tak kira dari segi tempat tidur, cafe, tempat cenderamata dan banyak lagi. Dari luar korang nampak macam biasa-biasa je, cuba tengok kat dalam memang mewah sangat!

Train ni akan bergerak 2-4 kali dalam sebulan. Lepas tu harga tiket untuk seorang pun agak mahal sebab ye lah train mewah kan, semua benda memang exclusive paling murah pun RM 15,000  untuk sehala. Mahalnyaa.

Ramai juga yang teruja tengok train ni sebab dengan harga tiketnya yang agak mahal. Tapi tak dinafikan juga harga tiket setara dengan fasiliti yang diorang provide untuk sesiapa yang naik train ni.

Kalau nak g Hogwarts aku nak join

Ingat ni train bunian

Bercuti dalam ni je lah

Wehh, macam dalam filem kan

Baca : “Penangan Parasite” – Lokasi Penggambaran Parasite ‘Diserbu’ Pelancong Seluruh Dunia Bila Ke Korea

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.