Jeffrey Dahmer: Pembunuh Bersiri Gay Ketagih ‘Main Belakang’, Bunuh dan Lapah Mayat Mangsa

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Tahukah anda di luar negara, banyak sangat kes pembunuh bersiri yang menakutkan. Antara yang popular adalah Jeffrey Dahmer.

Berasal dari Milwaukee, Wisconsin, US, Jeffrey dilabel sebagai ‘Milwaukee Cannibal’ kerana bukan je membunuh tapi juga merogol dan mengerat mayat mangsa. Modus operandi yang digunakan, perdaya mangsa untuk sesi gambar lucah atau hubungan seks.

Kalau korang nak tahu, teruskan baca artikel ni yang diilhamkan daripada thread di Twitter:

 

Rasa tersisih dengan ibu sendiri sejak kecil

Sumber: Murderpedia

Namun, sebaik melangkah ke alam persekolahan, Jeffrey bertukar menjadi seorang yang ceria dan suka menyakat. Bukan tu je, sejak dari itu dia mula jadi seorang pemabuk dan suka prank orang di sekolah.

 

Ibu bapa cerai, hidup Jeffrey makin serabut

Pada tahun 1978, parents Jeffrey bercerai. Ketika itu dia berusia 18 tahun dan sejak penceraian ibu bapa, Jeffrey tinggal berseorangan. Pada waktu itulah emosi dan mental dia mula terganggu serta bermula episod ‘kegilaannya’ tu.

Sumber: 24smi
Sumber: Pinterest

 

‘Pancing’ mangsa dengan 50$

18 Jun 1978, Jeffrey sudah lakukan pembunuhan pertamanya. Mangsa, Steven Mark Hicks berusia 19 tahun dipelawa ke rumah untuk minum beer.

 

Onani dekat mayat!

Lepas dia tengok Steven dah mati, Jeffrey bogelkan mayat dan buat onani dekat mayat mangsa demi untuk memuaskan nafsu dia.

Jeffrey ketika remaja | Sumber: Youtube

 

Dihantar duduk dengan nenek, makin aktif dengan aktiviti seksual

Rumah nenek Jeffrey | Sumber: Thought Catalog

 

Suka kumpul bangkai serangga dan haiwan

Jeffrey bukan setakat suka kumpul, dia juga akan ceraikan badan haiwan yang dijumpai. Psycho gila!

Sumber: Murderpedia

 

Lagi pembunuhan dibuat….

Jeffrey simpan kepala mangsa atas tujuan rangsangan ketika onani!

 

Ketagihan seks tak dapat dibendung, makin banyak pembunuhan

 

Buat eksperimen gila!

Sumber: Thought Catalog

 

Jumlah mangsa: 17 orang dari 1978 hingga 1991

Sumber: Thought Catalog

Sumber: Pinterest

 

Mati dibunuh rakan tahanan di penjara

Jeffrey akhirnya mati ketika menjalani hukuman penjara selepas dibunuh tahanan pada tahun 1994.

Sumber: Mediachat

 

Kisah Jeffrey diadaptasi jadi filem

Menakutkan betul! Walaupun bukan kes dekat Malaysia, tapi cerita ni boleh jadi pengajaran untuk kita supaya tak mudah percaya dengan orang tak dikenali…

Baca: Mengerikan! Lelaki Cincang dan Simpan Mayat Dalam Peti Ais Selepas Diperdaya Melalui Twitter

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!