in

“Jangan pumpang di media sosial je demi like dan followers”- Safiey Illias Ajak ‘Geng PU’ Jumpa Depan-depan

Beberapa hari ini kecoh isu ‘Maknyah’ atau transgender yang dikatakan semakin menjadi-jadi dan berani khususnya di media sosial.

Antara nama yang juga disebut-sebut dalam isu ini pastinya usahawan kosmetik, Safiey Illias atau nama penuhnya Saifuddin Bin Illias.

Terpanggil untuk ‘menjawab’ isu tersebut, Safiey ada memuatnaik posting di instagramnya menyatakan kesediaannya untuk berjumpa dengan pendakwah yang berhasrat untuk membimbingnya kembali ke pangkal jalan.

 

“Jangan pumpang2 di media sosial je demi mendapat exposure dan like and followers..”

Katanya dia terbuka untuk berjumpa dengan mana-mana pendakwah yang ingin menyampaikan dakwah kepadanya, malah ibu bapanya juga bersedia.

“Saya bersedia berjumpa dgn mana-mana PU ke RATU PU ke RATU MOTIVASI ke , RATU SYURGA ke . Jangan pumpang2 di media sosial je demi mendapat exposure dan like and followers..”

View this post on Instagram

Saya bersedia berjumpa dgn mana-mana PU ke RATU PU ke RATU MOTIVASI ke , RATU SYURGA ke . Jangan pumpang2 di media sosial je demi mendapat exposure dan like and followers . . . Mak ayah saya pun bersedia . Menunggu jugak ni ada tak yang sudi hadir datang dakwah . Tak kan ape2 cuma surat terbuka untuk Safiey Illias . Awk igt AKU RATU SURAT TERBUKA ?? . . Saya bukan nk marah jauh sekali menafikan setiap bait2 nasihat yg diberikan . Namun apalah salahnya jika datang berjumpa dan ikram saya . . . Sila jadi RATU IKRAM . Dan proses nye janganlah sekali datang je ikram . Kalau betul nk bantu datang lah ikram sampai berjaya . Tunjukkan kehebatan hikmah dalam berdakwah itu . . . No telefon pun ada dkt BIO saya , x ada istilah tak dapat nak whatsapp dan so on . . . Hujung2 JUAL BUKU dan PROMOTE PROGRAM MOTIVASI . Saya berani cakap sebab dh bosan dengan teknik marketing tp guna keagamaan . . . Jangan lah jadi ustaz/PU yang SEJENIS KEJADIAN ALAM . Jadilah yg lebih telus , ikhlas dan profesional mcm ustaz @ebitlew . . . Awk ingat saya tak pergi jumpa Doktor Psikiatrik ? Tak pergi jumpa Pakar kaunseling ?? . . Saya rasa nak buat laporan polis dan saman atas AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998 , Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588) dan boleh dihukum di bawah Seksyen 233(3) akta sama yang memperuntukkan hukuman denda maksimum RM50,000 atau penjara tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan. YOUTUBER2 yang mengaibkan saya dan keluarga pun saya akan buat report ya . . . Saya masih menunggu whatsapp daripada PU2 KEJADIAN ALAM itu . Terima kasih . . . #Sofeaestetik #syintagila #tvsyintagila #ratusemestaalam #glasskinz #takkosongyee #awastakkosong #isabellamaradonna

A post shared by RATU SEMESTA ALAM (@safieyillias94) on

Malah Safiey juga berkata jika ingin menyampaikan nasihat, lakukan dengan ikhlas dan bersungguh-sungguh serta bukan dengan tujuan tertentu.

Ujarnya dia bukan ingin memarahi golongan berkenaan atau menafikan setiap nasihat yang diberikan.

 

“Hujung2 JUAL BUKU dan PROMOTE PROGRAM MOTIVASI . Saya dh bosan dengan teknik marketing tp guna keagamaan.”

Saya bukan nk marah jauh sekali menafikan setiap bait2 nasihat yg diberikan . Namun apalah salahnya jika datang berjumpa dan ikram saya .

Sila jadi RATU IKRAM . Dan proses nye janganlah sekali datang je ikram . Kalau betul nk bantu datang lah ikram sampai berjaya . Tunjukkan kehebatan hikmah dalam berdakwah itu .

No telefon pun ada dkt BIO saya , x ada istilah tak dapat nak whatsapp dan so on .

Hujung2 JUAL BUKU dan PROMOTE PROGRAM MOTIVASI . Saya berani cakap sebab dh bosan dengan teknik marketing tp guna keagamaan .

Jangan lah jadi ustaz/PU yang SEJENIS KEJADIAN ALAM . Jadilah yg lebih telus , ikhlas dan profesional mcm ustaz @ebitlew .

Awk ingat saya tak pergi jumpa Doktor Psikiatrik ? Tak pergi jumpa Pakar kaunseling ??

Malah katanya dia tidak akan teragak-agak untuk saman mana-mana individu yang mengaibkan dirinya dan keluarganya.

Saya rasa nak buat laporan polis dan saman atas AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998 , Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588) dan boleh dihukum di bawah Seksyen 233(3) akta sama yang memperuntukkan hukuman denda maksimum RM50,000 atau penjara tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan. YOUTUBER2 yang mengaibkan saya dan keluarga pun saya akan buat report ya.

 

Baca : Tidak mahu tangkap semata-mata tapi Menteri Agama Buka Mulut Isu Transgender