in

“In the name of Allah semuanya dari hati saya” – Angkasawan Negara Jawab Persoalan Flat Earth, TAPI Suhaimi Saad Masih Tak Puas Hati Sebab…

Mosus Tahi

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semalam mungkin ramai yang dah baca posting daripada Suhaimi Saad yang meminta angkasawan negara, Dr. Sheikh Muszaphar Shukor untuk bersumpah atas nama Allah kalau benar Bumi ini berbentuk sfera dan bukannya mendatar.ss cabar angkasawan negara bersumpah.WAllahiWabillahiWatAllahi "Bumi ini bulat sfera.NASA bercakap benar."Kalau…

Posted by Mosus on Tuesday, February 12, 2019

Permintaan sumpah ni memang kedengaran agak gila tetapi nampaknya posting Suhaimi ni telah mendapat perhatian angkawasan negara tersebut. Ini apa yang dikatakan Dr. Sheikh Muszaphar awal pagi ini.

 

“Sebagai Angkasawan Islam yang ke 9 menerokai angkasa lepas, adalah menjadi tanggungjawab diri ini menceritakan fakta sebenar” 

Menerusi perkongsian Dr. Sheikh Muszaphar di Instagram, beliau menceritakan sedikit sebanyak fakta dan pengalaman dari kaca matanya sendiri tentang apa yang berlaku semasa beliau di angkasa lepas.

Admin tertarik dengan penjelasannya yang memberitahu bahawa bentuk bumi adalah geosfera iaitu bukan berbentuk seperti bola tetapi lebih kepada bentuk telur. Oh info baru ni! 

Namun menurut Dr Sheikh, dia tidak mampu mengubah pandangan golongan flat earth tentang apa yang mereka percaya dan dia cuma mampu menyatakan pengalaman serta apa yang dilihatnya dengan mata sendiri.

View this post on Instagram

Pic – Is the Earth flat ? Hati ini terdetik untuk menjawab desas desus mengenai persoalan di atas … Sebagai Angkasawan Islam yang ke 9 menerokai angkasa lepas , adalah menjadi tanggungjawab untuk diri ini menceritakan fakta sebenar … Mengelilingi Bumi sebanyak 16 kali sehari Setiap 45 minit matahari terbit dan terbenam Mengelilingi Orbit dengan kelajuan 27000km/hr Laungan Azan kedengaran seketika Bibir terkumat kamit terpegun dengan kebesaran Illahi Melihat Bumi dengan mata sendiri Degupan jantung berhenti seketika Meremang Bulu Roma Mata tidak terkebil Melihat Kebesaran Maha Pencipta Amat sukar untuk digambarkan suasana di angkasalepas … Bergetar jiwa sepanjang 12 hari di sana MasyaAllah …SubhanAllah … And the Earth is spherical in shape . Geosphere to be exact . Squashed at the poles and bulged at the Equator . Not like a ball but more to an egg . Every human being should go to space if given the opportunity . It changes your perspective on life as a whole . It makes you a true believer on the Creator The experience is truly amazing and spectacular. It’s hard to change the minds of the flat-Earth believers But here I am sharing you my experience of what I have seen . In the name of Allah it comes from my heart Salam Jumaat Everyone … Semoga mendapat Barakah semua . Amiinn … Love As Always … PS – Just wanted to straighten the facts !

A post shared by Dr Sheikh Muszaphar Shukor (@drsheikhmuszaphar) on

 

Mungkin doktor tak berapa jelas apa yang SS maksudkan dengan sumpah… Masya Allah, SubhanaAllah dan in the name of Allah bukanlah lafaz sumpah” 

Tak sampai beberapa minit Dr. Sheikh Muszaphar memberi kenyataan balas tentang isu ini, Suhaimi yang bagaikan tertunggu-tunggu balasan daripada angkasawan ni terus pantas menjawab.

Namun jawapan yang diberikan Suhaimi atau nama Facebooknya, Mosus agak mengecewakan dan membuat rata-rata netizen marah. Menurut Suhaimi, dia agak kecewa kerana Dr Sheikh Muszaphar hanya memberi respon dan bukannya bersumpah seperti yang dia minta sebelum ni. 

DAH ADA RESPON😍Alhamdu lillah..Pagi ni Dr dah respon.Cuma..Mungkin doktor tak berapa jelas apa yang ss maksudkan…

Posted by Mosus on Thursday, February 14, 2019

Nak sumpah pulakkk… 

 

“Tak paham aku ada jugak orang bodoh macam ni” 

Rata-rata netizen di posting Mosus ternyata amat marah dengan tindakan bekas penyanyi nasyid ini yang seakan-akan memperlekehkan kenyataan respon angkasawan negara.

Menurut netizen, ternyata Suhaimi hanya mencari publisiti dan sekadar ingin memprovokasi keadaan.

Begok Amat
sumber: facebook

Admin pun tak faham sumpah jenis macam mana yang Mosus ni nak. Rasanya dia lebih kepada nak dengar sumpah dari nak dengar ilmu yang disampaikan Dr Sheikh Muszaphar ni. Aduhai! 

Baca: “Dia ni minum ketum ke” – Netizen Bengang Suhaimi Saad Kutuk Ina Naim, Panggil ‘Makcik Kantin’ Sebab Tak Pandai Ajar Bahasa Arab & Inggeris

Ss

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.