in

Hafidz Roshdi & Shuhada Akhirnya Sah Bercerai Talak Satu

Cerai Hafidz Shuhada

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kemelut rumah tangga pelakon, Hafidz Roshdi dan isterinya, Nurul Shuhada Mat Shukri menemui titik noktah apabila disahkan bercerai dengan talak satu pagi tadi di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam.


Menurut Kosmo, peguam syarie yang mewakili pelakon Hafidz, Datuk Akberdin Abd Kadir memaklumkan bahawa hari ini adalah hari keputusan pengesahan lafaz cerai sama ada sekali atau dua kali.

Whatsapp Image 2023 07 27 At 09.54.07

Pihak Hafidz berpendirian bahawa lafaz cerai yang dilakukan hanya sekali iaitu 22 Februari manakala pihak Shuhada pula mendakwa lafaz cerai telah berlaku sebanyak dua kali iaitu salah satunya pada 20 Januari.

Pun begitu, Akberdin menjelaskan bahawa mahkamah hanya menerima lafaz cerai pada 22 Februari 2023 yang membawa kepada jatuhnya talak satu terhadap Shuhada, lapor Berita Harian.

Shuhada juga katanya tidak perlu menjalani tempoh edah berikutan ia telah selesai pada 23 April lalu.

Hafidz yang disoal pemberita memaklumkan bahawa dia bersyukur bahawa kes tersebut akhirnya selesai dengan baik dan berterima kasih kepada orang ramai kerana menghormati privasinya.

Saya bersyukur kes kami sudah selesai dengan baik yang mana saya hari ini sudah bercerai dengan talak satu,” kata Hafidz.

Shuhada yang juga ditemui di luar mahkamah memberitahu yang dia berasa lega kes tersebut akhirnya selesai dan tidak mahu memberi sebarang komen mengenai bekas suami.

Sekarang saya mahu fokus diri sendiri dan anak-anak serta capai cita-cita saya dulu Insya-Allah saya mahu sambung belajar,” kata Shuhada.

Apa-apapun kita doakan yang terbaik buat kedua belah pihak. Semoga mereka bertemu dengan kebahagian masing-masing.

Baca: Keputusan Lafaz Cerai Ditangguhkan 27 Julai Ini, Hafidz Roshdi Dakwa Shuhada Dah Banyak Kali Minta Cerai

Shuhada Piz

Sumber: Kosmo

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.