in

‘Doktor’ Sekolah Tak Habis, Sibuk Keluarkan Produk Sendiri

Larr

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebabkan nak ikut sangat standard kecantikan kat Malaysia ni, ramai je yang sanggup ambil produk tempatan yang entah sahih entah tak. Memudaratkan diri je kadang-kadang!



Terbaru, tular kat Twitter bila seorang individu menceritakan hal seorang doktor yang juga merupakan founder produk tempatan mencilok design salah satu jenama famous yang lain.

Lar1

Lar2
sumber: twitter

Doktor yang dikatakan famous kat Instagram ni mengeluarkan produk yang boleh mencerahkan kulit dari dalam. Kulit yang semula jadi gelap pun boleh putih! Apa??

Lar3 1
sumber: twitter

Tapi seorang lagi individu komen beritahu doktor tersebut memang habis belajar tapi tak habiskan HO shipnya….

Lar1

Lar2
sumber: twitter

Ramai je netizen yang bengang dengan founder produk kecantikan ni yang belum tentu sahih kepakaran dia dan main buat je produk tanpa fikir kesihatan pengguna.

Dok
sumber: twitter

Ada jugak netizen yang bagitahu produk tu explain yang kesamaan design produk adalah salah designer. Hmmm…

Lar4
sumber: twitter

Netizen terus je direct komen kat Instagram official produk tersebut dan dorang balas yang tindakan akan diambil dan tak perlu viralkan benda yang dah selesai. Hmmm….

Lar5 1

Lar6 1
sumber: twitter

Korang tolonglah sedar yang banyak je produk memudaratkan kat luar sana. Tolonglah jadi pengguna yang bijak!

Baca: “Bodoh la kalau percaya. Tipu gila produk dia kalahkan ubat hospital”

Dok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.