in

“Dah pandai ke belum?” – Orang Ramai Terbahak Tengok Lelaki Ini Ajar Warga Asing Naik Basikal

2Basikal

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Masa kita kecil dulu, ibubapa kita mesti pernah ajar cara untuk naik basikal. Kalau dulu, masa mula-mula nak belajar, roda tepi tu mesti ada untuk bantu kita imbang. Dah mula mahir sikit, roda tu dibuang dan jadilah basikal normal yang kita pandai imbang badan.


Cakap pasal belajar naik basikal ni, ada satu video yang mendapat perhatian ramai. Seorang lelaki telah membantu seorang warga asing dewasa untuk belajar naik basikal. Gelagat mereka sangat mencuit hati. Korang boleh tengok video @nuraisyahmewl di bawah ni.

@nuraisyahmewl

Aku dah la bangun awal pukul 6:30 pagi dia boleh buat kelas cara naik basikal pulak 🤣🤣 #fypシ゚viral #fy #videolawak #funnyvideos #videoviral #viraltrending #trending #fypage #funnyvideos #lawakmalaysia #lawakpecahperut #lawakmalaysia🇲🇾🤣

♬ Funny – Gold-Tiger

 

Dah pandai ke belum?

Selama ini min ingatkan warga asing yang dekat Malaysia ni memang pandai naik basikal. Rupanya ada juga yang tak reti. Nasib baik ada lelaki ni yang tolong ajar. Tapi entahlah dah pandai ke belum baiya tu naik basikal kan.

Screenshot 2024 05 25 At 1.31.07 PmBetul, min rasa semua kita waktu belajar naik basikal dulu ada roda bantuan kiri kanan tu. Dengan bantuan roda tu lah kita jadi pandai imbang badan. Cepat sikit boleh mahir kalau ada roda bantuan tu. 

Screenshot 2024 05 25 At 1.31.55 PmHaaa… jangan nanti dia bawa geng minta buka kelas naik basikal. Dah jadi macam sekolah memandu pulak nanti ramai-ramai minta ajar naik basikal.

Screenshot 2024 05 25 At 1.32.21 PmAmiinn… semoga ilmu yang dicurahkan membawa manfaat kepada yang mengajar. Harap ada lah Part 2 nanti, nak tengok baiya tu dah pandai naik basikal sendiri. Bonus kalau bawa sambil lepas tangan. 

 

Baca: Dah Macam Zaman P.Ramlee, Steady Je Kayuh Pakai Songkok Tinggi

Screenshot 2024 05 25 At 1.34.18 Pm
Screenshot

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.