in

“Dah nak jadi mak orang pun tak reti pakai seluar” – Izara Aishah Buat Majlis ‘Gender Reveal’, Netizen Kritik Cara Pemakaian

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Trend membuat majlis ‘gender reveal’ memang popular di negara barat dan kini ramai ibu mengandung di Malaysia pun turut mengadakan majlis sebegitu termasuklah para selebriti.


Hari ini, Izara Aishah yang kini sarat hamil mengadakan majlis ‘gender reveal’ dan melalui Instagram ibu kandung suaminya, Adib Khalid berkongsi momen ketika ia berlangsung.

Difahamkan Izara dan Adib bakal menimang cahaya mata perempuan dan dalam pada tetamu gembira dengan berita itu, netizen di Facebook pula sempat menegur dan mempertikai fesyen Izara.

Menurut mereka, pakaian Izara itu tidak sesuai untuk ibu mengandung serta seseorang yang bakal bergelar seorang ibu tidak lama lagi. Ada juga yang sempat sindir Izara dan suruh dia contohi ibu mentua, Dato’ Seri Siti Nurhaliza yang berpakaian sopan.

Sumber: Instagram

View this post on Instagram

IT’S A GIRL 🥰 LIVE UPDATE by @712studios for @izaraaishahofficial Baby Shower . . Event Organizer by @naainaamirahkz from @restuayahandaevent . Decorations & Candy Buffet : @AinaCoPartyNSuch Doorgift : @AinaCoPartyShop @mutyarabeauty @jiwakukids . Pinata Reveal Gender : @pinatapartyKL . Official Photographer : @712studios . Cake : @ladybosscake Cupcake : @mmcupcakeslicious Cakepops : @crazepop Fancy Cookies : @wierabincookies Fancy Apam : @abla_dessert Balloon Bouquet : @alligator_balloons #IzaraAisyahBabyShower #IzaraAisyah #BabyShowerMintGreen #AinaCoPartyNSuch #Restuayahandaevent #itsagirl

A post shared by teezac (@teezac) on

Izara mengenakan kemeja bersaiz besar hingga paras atas lutut dan ada yang berkata dia akan nampak lebih elok jika memakai leggings atau seluar.

Kan lebih manis jika pakai seluar legging atau seluar apa-apa lah. Dari pakai baju macam tu je..”

Orang kaya ni duit banyak tapi cara berpakaian tu macam tak boleh nak habaq..”

Laki tu elok pakaian dia tutup litup, yang bini masyAallah..mana seluaq eh😆 agak-agak la nak seksi pun. Kang cakap nitezen mulut puaka. Habis tu pakaian kau tak berpuaka ka?”

Muka dah cantik tapi terlupa pakai seluar.”

Dah nak jadi mak orang pun tak reti pakai seluar lagi, aduhai…”

Boleh tahan eh mulut netizen… Apa apa pun tahniah Izara dan suami!

Baca: “Disuruh buka tudung, tayang bahu dan dedah lutut”- Yuna Dedah ‘Syarat’ Syarikat Rakaman

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.