CEPAT! Korang WAJIB ‘Tapau’ 4 Perkara Ini Sebelum Akhir Tahun 2019!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Menjelang akhir tahun 2019 ni mesti macam-macam benda yang korang plan atau pun nak kena get ready kan?

Apa kata admin tolong korang, apa nak buat sebelum menjengah tahun 2020 ni, make sure korang baca list kat bawah ni okay!

 

1. Ready barang sekolah anak-anak, jangan LAST MINUTE!

Sumber: Harian Metro

Setiap kali menjelang akhir tahun mak ayah akan busy dengan persiapan persekolahan anak-anak, time tu lah nak cari kasut, stokin, beg, baju dan seluar, tudung, alat tulis dan macam-macam lagi lah.

Ramai yang suka beli last minute sebab katanya lagi dekat nak masuk sekolah lagi banyak diskaun hebat!

Eh hello, apa kata korang prepare barang sekolah anak tu awal-awal, tak ada lah gelabah di kemudian hari. Lagipun awal-awal pun ada dah sale ‘kaw-kaw’ yang penting kena pandai cari dan berbelanja okay!

2. Licinkan semua kupon dan baucer yang expired akhir tahun ni

Sumber: Blog

Hah! Jangan nak tipu admin, korang mesti banyak simpan kupon-kupon atau baucer yang korang dapat sepanjang tahun 2019 kan? Apa kata check kupon korang tu sebelum expired, sebab kebiasaannya kupon atau baucer ni banyak expired akhir tahun.

Make sure, korang gunakan kupon atau baucer tersebut sebaiknya atleast kalau tak dapat free, korang dapat beli ‘something’ dengan harga yang terlajak murah!

3. SERANG HR! Habiskan annual leave dan cuti ganti

Sumber: Astro Awani

Buat yang masih lagi banyak saki baki replacement leave dan cuti tu, time ni lah korang nak gunakan cuti korang untuk buat aktiviti yang berfaedah.

Kalau korang nak tahu biasanya akhir-akhir tahun ni banyak aktiviti yang tawarkan harga tak masuk akal, bukan itu je tau, flight pun banyak buat promosi harga bagi kebanyakan destinasi diorang.

Apa? Korang tak caya cakap admin? Apa kata korang baca point ke-4 bawah ni, lepas baca terus grab cepat-cepat okay!

4. Rebut deal ISTIMEWA kat #JustKlookIt Year End Sale Klook

Sumber: Klook

Dengan lebih 100,000 aktiviti dari 350 destinasi seluruh dunia, #JustKlookIt Year End Sale menawarkan korang pengalaman paling tak boleh dilupakan.

Bukan itu je, korang juga boleh booking aktiviti, tempat-tempat menarik, lawatan, pengangkutan, pocket wifi dan sim card pun boleh dapat melalui Klook.

Jom tengok antara tempat-tempat dan aktiviti dengan tawaran harga yang paling gempak, korang boleh dapat hanya dengan Klook sempena #JustKlookIt Year End Sale ni.

 

  • Aquaria KLCC
Sumber: Blog

Aquaria KLCC merupakan salah satu akuarium yang terbesar di Asia Tenggara. Korang boleh rasai pengalaman di dalam terowong dasar laut sepanjang 90 meter dengan dikelilingi pelbagai spesis marin.

Ini merupakan lokasi terbaik kalau nak bawa anak-anak merasai pengalaman belajar mengenai hidupan laut secara interaktif.

Dengan Klook, korang tak perlu beratur panjang. Just tunjukkan e-tiket dan boleh terus enjoy pengalaman dalam Aquaria KLCC, dibuka setiap hari dari 10 pagi hingga 8 malam.

  • Gardens by the Bay Singapore
Sumber: Klook

Buat pencinta alam jangan lepaskan peluang berkunjung ke Gardens by The Bay! Kat sini korang akan menikmati pemandangan indah hutan seluas 35 meter dan air terjun tertutup di tengah-tengah Kota Singa!

Sumber: Klook

Guys! Sehingga 26 Disember ni korang boleh sambut Christmas Wondersland @ Gardens by The Bay, jadi tempah tiket lebih awal untuk menikmati diskaun early bird dengan harga yang sangat awesome!

Sumber: Klook

Lagi satu korang berpeluang menang kredit Klook untuk next percutian korang dan berkaraoke secara percuma dengan cara yang sangat mudah.

Korang hanya perlu tunjukkan Apps Klook di booth Carol-oke dan share video korang di facebook atau instagram dan jangan lupa #klookcaroloke

  • Lotte World, Korea
Sumber: Blog

Ini merupakan indoor theme park terbesar di Korea! Macam-macam ada kat sini dan terbuka kepada semua peringkat umur.

Tapi bagi korang yang bawa anak-anak ke sini, pastikan check ketinggian anak-anak korang sebab kebanyakan rides di Lotte World memerlukan ketinggian sekurang-kurang 110cm dan ke atas.

  • TeamLab Borderless, Tokyo
Sumber: Blog

Setiap sudut di sini adalah seni dan karya yang hebat! Pastinya Borderless TeamLab merupakan lokasi terbaik untuk dapatkan shot-shot cantik bagi instagram korang!

Just tunjukkan e-tiket yang korang dapatkan dari Klook dan… pose lah sepuas-puasnya!

  • Blue Mountains Scenic World Discovery
Sumber: Blog

Blue Mountains, Tapak Warisan Dunia (UNESCO) ini wajib dilawati bagi mereka yang sukakan pemandangan menakjubkan hutan hujan dan Jamison Valley.

Jangan lupa dapatkan Pass Discovery dari Klook. Korang akan diberikan akses 1 hari tanpa had ke Skyway, Walkway, Cableway dan Railway, jangan lepaskan peluang okay!

  • Casa Batllo, Barcelona
Sumber: flickr

Terletak di tengah-tengah Barcelona, Casa Battlo bukan hanya sekadar rumah berwarna-warni.

Karya agung artis dan arkitek terkenal Antoni Gaudi ini penuh dengan fantasi, malah kalau korang nak tau bangunan ini diperbuat daripada pecahan jubin dan seramik yang berwarna warni…unik kan?!

Paling best, dengan Klook, korang boleh pilih untuk masuk ikut pintu utama Blue, Silver atau emas.

Bukan je harga yang nauzubillah murah, tapi juga Klook akan memudahkan dan melancarkan urusan percutian korang! Apa orang kata, bercuti ala VIP y’alls.

Sumber: Klook

 

Nak tau macam mana Klook boleh mudahkan percutian korang?

  • Kalau korang beli guna apps Klook, korang tak perlu beratur panjang just scan e-tickets Klook dan terus masuk…potong queue cara halal guys!
  • Korang tak perlu risau tiket renyuk atau hilang, sebab sesetengah aktiviti kat Klook ni paperless, save dalam phone je!
  • Korang juga boleh pergi ke USPs (One Stop Shop) Klook iaitu tempat dimana korang boleh dapatkan itinery percutian korang! Senang kan.

Ini part yang paling korang nak tau kan? Apa yang korang boleh dapat sempena #JustKlookIt Year End Sale. Banyak guys! Bahasa mudahnya, lagi banyak aktiviti korang, lagi banyak penjimatan yang korang dapat!

Sumber: Klook
  1. Jimat RM100 untuk semua aktiviti dengan berbelanja minimum RM1,000 per booking.
  2. Jimat RM250 untuk semua aktiviti dengan berbelanja minimum RM1,500 per booking.
  3. Pengguna baru Klook layak terima 20% diskaun dengan maksimum potongan sebanyak RM50

*Promosi sah untuk semua aktiviti kecuali tiket Universal Studios Japan ticket, pass ekspress, Swiss Travel Pass atau Swiss Half Fare Card dan Tiket Pass JR, tertakluk kepada terma dan syarat.

Apa lagi grab cepat-cepat sebab #JustKlookIt Year End Sale hanya sah sehingga 31 Disember 2019 sahaja! Nak tahu lebih lanjut, klik kat SINI.

Lawati https://www.klook.com atau muat turun aplikasi di Google Play atau App Store untuk mulakan tempahan!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Lobak Merah ialah laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu viral setiap hari.