in

“Bunuh orang Islam lepastu mintak tolong orang Islam” – Hadapi Covid-19, Israel Minta Bantuan Dari Negara Islam

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Israel sering menindas negara dan umat Islam di Palestin sehinggakan ada ketika rakyat Palestin tidak dibenarkan solat terawih ketika bulan Ramadan.


Tanah Palestin juga boleh diibaratkan tinggal sejengkal disebabkan Israel telah menjajah tanah orang Islam. Kejam betul orang Yahudi ni. 

Namun, kali ini Israel diibaratkan seperti menjilat ludah sendiri apabila mereka terpaksa meminta bantuan daripada negara Islam dalam usaha untuk menangani Coronavirus di tempat mereka, lapor Sindonews.

Mereka dilaporkan sedang berdepan dengan masalah kekurangan bekalan perubatan yang diperlukan dalam menghadapi wabak Coronavirus.

Difahamkan, agen perisikan Israel iaitu Mossad telah diarahkan oleh kerajaan Israel untuk membeli kit ujian virus korona dari negara luar.

Namun, ketiadaan hubungan diplomatik dengan negara tersebut menyukarkan proses tersebut.

Selain itu, Israel juga mempertimbangkan cadangan untuk meminta bantuan daripada negara Islam. Ada ke negara Islam yang nak tolong dorang ni lepas kekejaman yang Israel dah buat kat orang Islam? 

Ada netizen yang mencadangkan bantuan hanya patut disalurkan kepada Israel jika mereka membebaskan Palestin daripada cengkaman dan berhenti menyeksa orang Islam di sana.

Untuk rekod, bilangan kes Covid-19 di Israel telah mencecah sebanyak 1,442 kes.

Satu je lah admin nak cakap, buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat. 

 

Baca: Duta Israel Dimalukan, Penuntut Harvard Keluar Dewan Tanda Boikot 

Sumber: Sindonews
Sumber: Al Jazeera
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.