in

“Boleh bernafas ke kalau guna tu” – [VIDEO] Warga Emas Terpaksa Guna Tuala Wanita Ganti Mask Ketika Musim Covid-19

Feature 3 12

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Berikutan penularan wabak Coronavirus di seluruh dunia, semakin ramai yang perlu menggunakan topeng muka jika keluar dari rumah. Ada sesetengah negara juga telah kehabisan stok face mask ni kan. 



Situasi ini telah memaksa seorang warga emas di Portugal untuk menggunakan tuala wanita sebagai pengganti topeng muka ketika keluar membeli barang bersama isterinya di sebuah pasar raya di negara terbabit, lapor Daily Mail.

Mask 2

Seorang pelanggan yang lain iaitu Kenny Ross, 39 tahun pula telah merakamkan kejadian itu sebab dia seperti tidak mempercayai apa yang dilihatnya. Mungkin pakcik tu dah takde pilihan lain kot. Ye lah, mostly dah sold out kan. 

Korang boleh tengok video tu kat sini.

Pelanggan tersebut mendakwa bahawa dia ternampak isteri warga emas terbabit telah menyuruhnya memakai tuala wanita itu sebelum memasuki pasar raya.

Mask 1

Selain itu, dia juga dilihat memakai sarung tangan semasa memilih barangan yang diperlukan.

Kalau ada antara kita yang ada topeng muka lebih, boleh lah bagi dekat orang yang memerlukan jugak. 

 

Baca: “Pakai bra pun boleh” – Wanita Jepun Ini Kongsi Cara Buat Topeng Muka Dengan Hanya Tiga Langkah Mudah  

Mask

Sumber: Daily Mail
Sumber: Daily Mail

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.