in

“Berpeluh wehh..” – [VIDEO] Lelaki ‘Tersakiti’ Jadi Tukang Bawa Handbag 14 Bridesmaids Di Majlis Kahwin

Fi Baik

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Dalam setiap majlis perkahwinan, pengantin mesti akan menjemput rakan ataupun saudara-mara untuk menjad bridesmaids yang berfungsi untuk membantu pengantin semasa majlis berlangsung.



Kebiasaannya mereka ini ‘wajib’ memakai tema baju yang sama dan bilangannya dalam 5 ke 7 orang. Tapi lain pula dengan kisah ini apabila bridesmaids nya saja lebih dari 10 orang. Ramai2 nak kemana tu.

 

‘Fungsi’ bridesmaids

Baru-baru ini viral di TikTok apabila suasana sebuah majlis perkahwinan di Indonesia ini betul-betul havoc.

Melalui posting di akaun TikTok @Fikri Rizaldi ini, terlihat sebuah majlis kahwin dengan bilangan bridesmaids seramai 14 orang. Mereka semua dilihat memakai pakaian bertemakan ungu muda dan betul-betul menceriakan suasana .

Paling meriah lagi apabila mereka mengadakan acara tarian yang dihoskan oleh MC yang mengendalikan majlis tersebut.

@fikririzaldi_official

MC Bobrok #mcwedding #fyp #foryourpage

♬ original sound – Fikri Rizaldi – Fikri Rizaldi

 

Disebalik keseronokan bridesmaids, ada ‘insan tersakiti’

Namun di sebalik kemeriahan yang terserlah, ada insan sedang ‘tersakiti’ di sebalik majlis tersebut. Tibeh

Melalui satu lagi video yang dimuat naik, terlihat momen yang agak lucu di mana seorang lelaki ini terpaksa membawa kesemua beg tangan milik kesemua bridesmaids tersebut.

Apa yang menarik perhatian, dia siap menggantung beg tangan tersebut di bahunya dan beberapa buah lagi dipegang di tangan.

Walaupun dipandang orang ramai, dia nampaknya seperti tak kisah dan terus membawa beg tangan tersebut ke tempat photoshoot seterusnya.

@fikririzaldi_official

fix valid No debat #mcwedding #fyp #fypシ

♬ DJ Aku Sayang Awakmu – 💅•CeceSeven• 💅

 

“Macam jual beg”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata kejadian itu membuat netizen terhibur hingga ada yang berkata bahawa lelaki tersebut seperti orang nak menjual beg.

Reak Bbaik 1

Reak Bbaik 2

Reak Bbaik 3

Baik hati betul insan tersakiti ni. Macam PA dah jadinya.

 

Baca : Lelaki Pecah Masuk Kedai Niat Nak Merompak, Tapi Owner Baik Hati Siap Offer Kerja Lagi

Foot Baik

Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.