in

Bahang Covid-19, Pelanggan Bergaduh Dekat Supermarket Sampai Main Pisau Semata-mata Berebut Toilet Paper

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Tisu tandas punya pasal, boleh bergaduh sampai guna pisau?! Ya, memang itu yang dua orang pelanggan, seorang lelaki dan seorang perempuan yang lakukan.


Kejadian ini berlaku semalam, perbalahan besar pasal hal kecil itu sampai melimbatkan 6 anggota polis turun padang untuk meredakan keadaan. Bagaimanapun, mujurlah tiada sebarang kecederaan berlaku.

 

Berebut toilet paper”

Menurut saksi, kejadian disitu berlaku dengan pantas dan berjaya dileraikan dalam masa yang singkat.

Dalam video itu, dapat didegari orang keliling menceritakan punca pergaduhan mereka, saat salah seorang keluarkan pisau orang keliling cuba lari untuk melindungi diri mereka.

Kejadian yang berlaku di South Wales ini susulan dengan kepanikan orang awam kerana Covid-19 dan menyebabkan banyak barang-barang supermarket perlu dihabiskan. Jadi, sebab itu lah semua rakyat tempatan borong sanitiser, pasta, beras dan air. Termasuklah toilet paper tu.

Disebabkan peristiwa itu seluruh cawangan pasaraya di Australia itu mengumumkan untuk ban pelanggan daripada membeli sesuatu barang lebih daripada 4 pek. Lapor Daily Mail.

 

Baca : “Aku tak takut pun Coronavirus” – Lelaki Tayang Aksi Berani Mati Jilat Pagar Nak Galakkan Orang Ke Tempat Beribadat Terjejas Covid-19

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.