in

“Astagaaa! Fitnah-fitnah” – Pelakon Zizie Izette Dituduh Positif COVID 19 Selepas Bertemu Suami di Sabah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Rasanya semua sudah tahu yang pelakon Datin Seri Zizie Izette ialah isteri kepada pemimpin BN iaitu Datuk Seri Bung Mokhtar yang kini sedang sibuk berkempen menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah.


Demi untuk memberi sokongan padu kepada suami, Zizie juga katanya berada di Sabah namun tak semena-mena timbul pula berita tak enak mengenai dirinya dan suami ketika di sana.

View this post on Instagram

Bawa anak2 melawat kampung Bilit, Kinabatangan.

A post shared by Zizie Izette (@zizieizette) on

Menerusi perkongsian instastory Zizie, tersebar berita di media sosial yang mengatakan dia kini positif COVID 19. Walau bagaimanapun, pelakon ini dengan pantas menafikan dakwaan tersebut dan mengatakan ia cuma fitnah semata-mata yang muncul ketika pilihan raya bakal berlangsung kelak.

“Astaga!! Fitnah-fitnah. Saya jumpa suami pun tidak. Baru hari ni dapat jumpa tapi di atas stage saya di bawah ni di Tongod. 

“Janganlah main fitnah time pilihanraya ni, tak bagus bah. Semoga kita semua dihindari dari bahaya pandemic Covid ini. Aminnn.” 

Dalam pada itu, Zizie juga memuat naik beberapa instastory lagi menjelaskan yang suaminya seorang yang menjaga kebersihan dan dalam keadaan sihat-sihat sahaja.

Kebimbangan terhadap penularan wabak COVID 19 di kalangan ahli politik dikatakan bermula apabila tersebar berita yang melaporkan ahli MT UMNO, Datuk Razlan Rafii positif COVID 19 dan kini sedang dirawat di hospital di Sabah.

Kontak rapat Datuk Razlan juga katanya sedang menjalani tempoh kuarantin di sana.

Apa-apapun kita doakan semoga mereka di sana baik-baik saja dan dijauhi daripada wabak COVID 19 tak kiralah parti apapun yang kita sokong. Tak baik buat fitnah ni. 

Baca: [Video] Ahli MT UMNO, Datuk Razlan Rafii Dilapor Positif COVID 19 Lepas Berkempen di Sipitang, Sabah

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.