in

“Assalamualaikum” – [VIDEO] Tegur ‘Lembaga Putih’ Di Kubur, Lelaki Lari Lintang Pukang Lepas Kena Kejar

Fi Srm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Siapa dekat sini ada pengalaman seram yang mungkin sampai sekarang perkara tu masih tengiang-ngiang dalam fikiran korang?



Tapi mesti ramai yang tak akan berani macam lelaki ni apabila tindakannya ini boleh dikatakan sangat berani.

 

Tegur lembaga putih di tanah perkuburan

Kisahnya terjadi apabila seorang lelaki ini dilihat dengan beraninya melalui satu kawasan tanah perkuburan pada waktu malam.

Dia yang ketika itu menaiki motosikal, perasan ada lembaga putih dilihat beramai-ramai ada di dalam kawasan perkuburan tersebut. Kerana terlampau bingung, dia terus memberhentikan motosikalnya di tepi kawasan berkenaan.

Srm 1

Namun dengan beraninya, dia boleh lagi menegur lembaga-lembaga tersebut dan tak lupa untuk beri salam. Sejuk perut ibu lelaki ni.

“Assalamualaikum, buat apa malam2 tu” katanya

 

Lembaga putih kejar… Terus larikan diri

Walau bagaimanapun, sapaan lelaki ini tidak dijawab oleh lembaga-lembaga tersebut, Dia juga sempat menunggu jika ada sebarang jawapan.

Tapi lembaga-lembaga itu dilihat terus bangun dan mengejar pemuda ini. Apa lagi, dengan kelam kabutnya terus dia memecut laju tinggalkan kawasan itu.

Video kejadian itu ada dimuat naik melalui akaun TikTok @ariffin dan sehingga kini telah memperoleh lebih dari 550k views.

@budaktiktok_86

Ade org kt kubur tgh² mlm.. #fypシ #foryourpage #tiktokmalaysia #seram #foryou #kitalayanje #carikawanbukanlawan #fyp

♬ In Suspense – Parry Music

Korang cuba bayangkan lembaga-lembaga tu kejar korang? Tak cukup tanah korang lari. Takpe min pun lari juga hehehe

 

Baca : “Benda ape tu!” – [VIDEO] Seram! Lelaki Terakam Lembaga Putih Sewaktu Sedang Menunggu Di Stesen Minyak

Foot Srm

Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.