in

“Benda ape tu!” – [VIDEO] Seram! Lelaki Terakam ‘Lembaga Putih’ Sewaktu Sedang Menunggu Di Stesen Minyak

Fi Antu

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sepanjang korang hidup, pernah tak korang alami pengalaman mistik macam dengar bunyi mengilai ke, bunyi orang berlari ke? Kalau nampak pula, memang terdiam min rasa.



Seperti kejadian ini, apabila rakaman daripada seorang lelaki di Indonesia ni boleh buat korang kaku bila tengok.

 

Terakam ‘lembaga putih’

Baru-baru ini, viral satu video yang dirakam oleh seorang lelaki ini apabila terlihat kelibat lembaga putih dalam video tersebut.

Posting tersebut ada dimuat naik melalui akaun Instagram @makassar_info di mana terlihat si tukang rakam dan rakannya sedang berada di dalam kereta.

Antu 2

Mereka ketika itu dilihat sedang berada di dalam kereta di sebuah stesen minyak, sambil menunggu petugas di sana mengelap cermin kereta mereka. Kemudian lelaki tersebut rakamlah situasi di sana dan dalam satu babak rakaman tersebut, kelihatan seperti ada satu lembaga putih.

Paling menyeramkan, lembaga tersebut seakan sedang berdiri dan berada betul-betul di hadapan mereka. Oi takowdd!

Perkara ini telah menjadi bualan ramai di media sosial, dan video tersebut sehingga kini meraih lebih dari 200k views.

Antu 1

Kalau korang nak tengok video penuh, boleh klik di sini.

Seramnya tengok depan-depan macam tu!

 

“Mungkin tunggu di cuci juga”

Menjengah ke ruangan komen ramai netizen yang berasa seram dengan perkara tersebut, namun ada juga berbahas bahawa kemungkinan itu adalah pokok yang besar.

Reak Ntu 1

Reak Ntu 2

Reak Ntu 3 1

Tak kesahlah kalau benda tu memang lembaga ke pohon ke, sekali pandang tetap seram jugak.

 

Baca : [Video] Seram! Wanita Cari Kucing Hilang, Rupanya Tengah Main Dengan Kelibat Berambut Panjang

Foot Antu

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.