in

Alicia Amin Galak LGBT Menipu Untuk Derma Darah?

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Seperti tak serik-serik dengan pelbagai kontroversi menimpa, Alicia Amin kembali lagi dengan isu baru berkaitan Lesbian, Gay, Bisexual dan Transgender (LGBT). Kali ni Alicia melalui akaun Twitter, mengatakan bahawa golongan LGBT ni boleh menderma darah tapi dengan syarat… mereka kenalah menipu! Aiyok boleh ke macam tu?


Kenyataan Alicia ni dibuat lepas dia berkongsi tweet daripada netizen yang muat naik syarat kelayakan seseorang untuk menderma darah.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Tweet Alicia telah mendapat kecaman netizen yang anggap model ni ajar benda bodoh yang membahayakan orang lain.

Sumber: Twitter

Malah Dr. Amalina Bakri pun sempat tegur kenyataan ‘meragukan’ yang dikeluarkan Alicia kerana penipuan macam ni membabitkan nyawa orang lain.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Apa-apapun admin harap mana-mana selebriti atau public figure lepas ni berjagalah dalam pendapat atau komen tentang sesuatu isu. Derma darah memang amalan yang mulia. Tapi kalau ia perkara buruk libatkan LGBT, tak payahlah nak defend sebab tempiasnya terkena orang lain jugak. 

Baca: Pulau Pinang Iktiraf LGBT? ???

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.