in

“Aku stress org ckp aku kutuk kau” – Zulin Mesej Nana Dedah Maksud Sebenar Lepas Dikecam

Zulin2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sejak kebelakangan ini nama Siti Nordiana bersama ‘5 sekawan’ menjadi isu, ia bermula apabila isteri kepada Lan Solo yang lebih dikenali sebagai Sheila rasa terkilan apabila suaminya, Lan dikatakan menumpang populariti Siti Nordiana.Selain itu, isu tiba-tiba mula timbul apabila ada satu sesi live di Instagram  penyanyi Lan Solo, Syura, isteri Lan iaitu Sheila, jurusolek Aida G dan pegawai perhubungan awam syarikat rakaman FMC, Sam Samin pada 20 Julai lepas, lapor Harian Metro.

 

Tuntut bayar RM 200,000

Disebabkan itu, Siti Nordiana atau lebih mesra disapa dengan panggilan Nana telah menghantar surat tuntutan permohonan maaf secara terbuka dan membuat tuntutan membayar RM 200,000 setiap seorang kepadanya atas kenyataan berbaur fitnah yang menjejaskan reputasinya, lapor mStar Online.

Namun begitu, Nana langsung tidak menerima sebarang permohonan maaf daripada mereka. Oleh sebab itu, Kosmo! melaporkan bahawa Nana telah mengambil keputusan untuk menyaman kelima-lima individu terbabit.

Nana Syura

“Memandangkan tiada permohonan maaf setelah tamatnya tempoh 24 jam tersebut, Nana telah mengarahkan pihak peguam untuk meneruskan dengan tindakan saman terhadap kelima-lima individu tersebut yang akan difailkan selewat-lewatnya pada Isnin depan iaitu 2 Ogos.

“Nana telah melantik firma guaman bagi tindakan undang-undang
dan keputusan tersebut diambil bagi membersihkan nama dan imej yang telah dicalarkan oleh kenyataan-kenyatan tersebut sama ada secara langsung atau tidak akibat daripada siaran IG Live tersebut,” kata Abang Azlan Abang Ariffin, peguam Nana.

Disebabkan khabar berita itu mendapat perhatian orang ramai, wujud pula satu kontroversi terpalit kepada Zulin Aziz kerana memberi satu komen dan ia telah disalah ertikan.

 

Dapat ke ubat hati dengan RM200,000 tu? – Zulin Aziz

Dalam salah satu posting Nana di Instagram, dilihat pelakon Zulin Aziz ada memberikan komen yang mempersoalkan nilai saman itu.

Disebabkan itu, Zulin teruk dikecam oleh netizen dan dituduh meraih populariti kerana memberikan komen sedemikian rupa.

Nana Zulin2

Disebabkan itu, Zulin ada memuat naik satu gambar DM daripada Nana  menerusi Instagram miliknya dan menyatakan bahawa kenyataannya itu telah di salah anggap.

Dalam perbuatan tersebut Nana ada membuat permohonan maaf kepada Zulin dan Zulin menyatakan bahawa niat dia mempersoalkan nilai itu adalah sebaliknya daripada apa yang netizen anggap.

Zulin juga turut membuat permohonan maaf kepada Nana jika ada perkara yang membuatkan dirinya terasa.

Dalam pada itu, Zulin juga menyatakan dia tak menyebelahi mana-mana pihak dan ada menasihati Syura bahawa tindakannya buat sesi live itu tidak sewajarnya dilakukan.

 

Baca : “Kena tuduh ambil dadah” – Netizen Sindir Zulin Suruh Buka Tudung Sebab Pakaian Makin Ketat Sejak Dah Ramping

Zulin

 

Sumber: YouTube
Sumber: Murai

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.