in

“Woah dgn Trump” – Netizen Teruja TSMY Terima Panggilan Dari Donald Trump, Bincang Isu Covid-19

3Tsmy

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Umum mengetahui dunia sedang mengalami Pandemik Covid-19. Malaysia adalah antara negara yang mencatatkan bilangan kes sembuh yang banyak dan berjaya mengawal penularan wabak ini. Amerika Syarikat walaubagaimanupun, kini berada dikedudukan pertama mendahului negara-negara lain dalam bilangan kes dan kematian berkenaan Covid-19 yang dilaporkan secara rasmi.



Menyedari keberkesanan Malaysia mengawal pandemik tersebut, Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump telah menghubungi Perdana Menteri kita, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Perkara ini disahkan oleh TSMY sendiri di laman Facebook beliau, Muhyiddin Yassin

Screen Shot 2020 05 09 At 1.27.29 Pm Screen Shot 2020 05 09 At 1.27.48 Pm Screen Shot 2020 05 09 At 1.28.04 Pm Screen Shot 2020 05 09 At 1.28.27 Pm

 

Terbaik lah Tan Sri

Netizen yang membaca update tersebut nampaknya teruja dan kagum. Mana tidaknya, negara maju cuba untuk mendapatkan tips dari negara membangun macam kita ni kan. Bangga sekejap admin rasa.

Screen Shot 2020 05 09 At 1.27.01 PmBetul, admin setuju. Mungkin sebab USA dah tak tahu nak buat apa, last-last tanya je lah negara yang mana berjaya handle case dengan berkesan.

Screen Shot 2020 05 09 At 1.26.26 PmYang elok kita sokong dan bagi pujian, baru orang luar pun kagum dan nak buat kita jadi contoh untuk handle kes-kes besar yang melibatkan nyawa orang ramai.

Screen Shot 2020 05 09 At 1.25.17 PmOrang berbudi kita berbahasa. Hubungan baik dengan semua orang kita kena jaga untuk kebaikan dan kemajuan negara kita. Apa-apa pun terbaik lah Tan Sri!

 

Baca: ‘Kerajaan Trump cipta untuk musnahkan China” – 4 Teori Konspirasi Dahsyat Perihal Kemunculan Covid-19

Screen Shot 2020 05 09 At 1.32.54 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.